HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
14 Ağustos 2024 Çarşamba Saat: 15:18

ASIRLIK ÇİLEYE NEŞTER VURULDU

Altınordu Belediyesi, vatandaşların kanayan yarası haline gelen yol sorunlarını teker teker çözüme kavuşturuyor.
ASIRLIK ÇİLEYE NEŞTER VURULDU

Kirazlimanı Mahallesi’ndeki asırlık yolda beton yol konforuna erişen kent sakinlerinden Nuran Keçiköy, “Konforun son noktasındayız. Ulaş başkanımıza ne kadar teşekkür etsem az. Onunla kan bağım yok ama çok güzel bir can bağım var” dedi.

Şehrin dört bir yanında sorunların çözümü için aralıksız çalışmalar yürüten Altınordu Belediyesi, vatandaşların yıllardır yaşadığı yol sorunlarına neşter vuruyor. Bu kapsamda patika olarak açılan ancak daha sonra stabilize bir şekilde bırakılan Kirazlimanı Mahallesi Yeşiltepe Sokak yolunda Altınordu Belediyesi çalışma başlattı. Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerce toplam uzunluğu yaklaşık 200 metre olan yola, 85 metreküp beton döküldü. Görüntü kirliliğinin de ortadan kaldırıldığı yol, vatandaşların hizmetine sunuldu.

MAHALLE SAKİNİ KEÇİKÖY: CENAZEMİZİ DAHİ EVE İNDİREMİYORDUK

Mahallede yaşayan Nuran Keçiköy (55), yıllardır yolsuzluk nedeniyle çile dolu bir hayat sürdürdüklerini söyledi. Cenazelerini dahi evlerine getirmediklerini, evlerinde kullandıkları tüpleri sırtlarında taşımak zorunda kaldıklarını belirten Keçiköy, “Burada bizim dedelerimiz zamanında patika olarak bir yol açılmıştı. Yıllardır evlere ulaşımımızı bu patika yoldan sağlıyorduk. Ancak bu patika yol bize çok zorluklar yaşatıyordu. Ordu, Büyükşehir Belediyesi statüsüne geçmeden önce cenazelerimizde yaşadığımız sıkıntılar nedeniyle dönemin Ordu Belediyesi zamanında yolumuzun tabanı açıldı. Ancak daha sonra yönetim değişti ve yolumuz stabilize bir şekilde bırakıldı. Bizim burada yıllarca yaşadığımız yol sıkıntısı, anlatılmaz yaşanır. Çektiğimiz zorlukları biz biliyoruz. Benim ağabeyim vefat etti. Yolumuz olmadığı için ağabeyimin cenazesini evimize indiremedik. Evlerimizin mutfağında, banyosunda kullandığımız tüplerimizi bile sırtımızda götürüyorduk. Boş tüpü sırtımızda yolun başına getiriyorduk, doluyu alıp tekrar sırtımıza yükleyip eve getiriyorduk. Bunları bir gözünüzde canlandırın. Biz yolsuzluğun ne demek olduğunu bildiğimiz için bunları çok iyi biliyoruz. Bu sıkıntıları çekenleri de iyi anlıyoruz” dedi.

“BİZE ULAŞ BAŞKANIMIZ SAHİP ÇIKTI”

Defalarca sorunlarının çözümü için girişimde bulunduklarını ancak bir sonuç alamadıklarını kaydeden Keçiköy, “Bize kimse hiçbir şekilde sahip çıkmadı. Defalarca sorunumuzu anlatmak için yanlarına gittik ama hep bizi başkalarıyla kıyasladılar. Kırsal mahallelerin yollarını bize eş gösterdiler. Biz şehir merkezine çok yakın bir mahalleyiz. Bu şekilde yolumuzun olması şehrimize yakışmıyordu. Geçmiş dönemde bu yolumuzu yapmadılar. Kısmetimiz Ulaş başkanmış. Bize Ulaş başkanımız sahip çıktı. Ulaş başkanımıza sorunumuzu anlattığımızda, hızlı bir şekilde yoktan var ederek yolumuzu yaptı. Burası asırlık bir yol. Bu yolun yapılmasını bekleyip ancak göremeyip vefat eden çok oldu” diye konuştu.

“KONFORUN SON NOKTASINDAYIZ”

Keçiköy, Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe’ye teşekkür de ederek, “Öyle bir rahata erdik ki, anlatamam. Konforun son noktasındayız. Ulaş başkanımıza ne kadar teşekkür etsem az. Onunla kan bağım yok ama çok güzel bir can bağım var. Soyadı gibi her yere ulaşsın inşallah” ifadelerinde bulundu.

Öte yandan Altınordu Belediyesi’nin hem kent merkezi hem de kırsal mahallelerdeki yol çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Mücahit Gürel




Anahtar Kelimeler : ASIRLIK, ÇİLEYE, NEŞTER, VURULDU

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler