HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
14 Ağustos 2024 Çarşamba Saat: 17:16

Japon Girişimci Giresun’da Fındık Topladı

Giresunlu genç girişimci Demet Öztürk’ün davetiyle Japonya’dan Giresun’a gelen Ryo Nakahara, fındık hasadını yerinde deneyimledi.
Japon Girişimci Giresun’da Fındık Topladı

Giresunlu genç girişimci Demet Öztürk’ün davetiyle Japonya’dan Giresun’a gelen Ryo Nakahara, fındık hasadını yerinde deneyimledi. Japonya’nın Fukuoka kentinde fındık ticareti yapan Nakahara, Giresun’un Piraziz ilçesinde fındık bahçelerine girerek hem fındık topladı hem de bu süreçteki zorlukları ve keyfi birebir yaşadı.

Yaklaşık bir buçuk yıldır fındık ticareti yapan Nakahara, fındığın Japonya’da tanıtılması için Giresun’a geldiğini belirtti. Fındık toplamanın zor ama keyifli olduğunu ifade eden Nakahara, özellikle dik bahçelerdeki zorluklara rağmen bu süreci zevkle tamamladığını söyledi.

Fındık Japonya’da Tanıtılacak

Japonya’da fındığın fazla tanınmadığını belirten Nakahara, genellikle çikolatalı ürünlerde kullanıldığını ve bu nedenle fındığın pahalı olduğunu dile getirdi. Ancak, Giresun fındığını tattıktan sonra Japon müşterilerinin fındığı sevmeye başladığını söyledi. Türk insanlarının misafirperverliğinden de bahseden Nakahara, Giresun’da hiç kötü bir deneyim yaşamadığını belirtti.

Bahar Balcı




Anahtar Kelimeler : Japon, Girişimci, Giresun’da, Fındık, Topladı

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler