HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
15 Ağustos 2024 Perşembe Saat: 14:56

Karimex’ten “ÇİMEN” Projesi

Karimex Fındık İşletmeleri, Düzce'nin Yığılca ilçesinde "ÇİMEN (Çocuk İşçiliği ile Mücadele Eden Nesiller)" projesini başlatarak çocuk işçiliği ile mücadeleye ve çocukların eğitimine odaklanıyor.
Karimex’ten  “ÇİMEN” Projesi

AHMET FURKAN ÇETİN

Yığılca İlçe Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle hayata geçirilen proje, mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarının eğitim ve kişisel gelişimine katkıda bulunmayı ve üreticilerin bilinçlendirilmesini hedefliyor.

Projenin ilk ayağında, mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarına Yığılca İlçesi İmam Hatip Lisesinde Ağustos ayı boyunca eğitici etkinlikler ve oyunlarla destek sağlanacak. Ayrıca, gezici mevsimlik tarım işçisi kadınların kişisel eğitimler alması ve üreticilerin çocuk işçiliği konusunda bilinçlendirilmesi sağlanacak.

Karimex Fındık İşletmeleri, İcradan sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Emrah Albayrak ÇİMEN Projesi ile ilgili " Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın eğitimine odaklanarak, çocuk işçiliği ile mücadelede kararlıyız. ÇİMEN projesi ile çocuklarımızın daha iyi bir geleceğe sahip olmaları için, gezici mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarının yanı sıra ailelerini ve üreticileri de bilgilendirerek kökten bir çözüm için ilk adımları atıyoruz." dedi 

7 Ağustos-7 Eylül arasında gerçekleşecek eğitimlerin ardından, Karimex Fındık İşletmeleri ve iştiraki Azof Organik, sözleşmeli çiftçilere ve bölgedeki diğer üreticilere yıl boyunca çocuk işçiliği ile mücadele konusunda farkındalık çalışmaları yapacak. 




Anahtar Kelimeler : Karimex’ten, “ÇİMEN”, Projesi

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler