HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
17 Ağustos 2024 Cumartesi Saat: 10:33

Enflasyon Muhasebesi Semineri Düzenlendi

Ordu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Ertuğrul Yüksel Konferans Salonu'nda "Uygulama Örnekleri ve Soru Cevaplarla Enflasyon Muhasebesi" konulu bir seminer düzenlendi.
Enflasyon Muhasebesi Semineri Düzenlendi

Ordu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Ertuğrul Yüksel Konferans Salonu'nda "Uygulama Örnekleri ve Soru Cevaplarla Enflasyon Muhasebesi" konulu bir seminer düzenlendi.

Seminere, Oda Başkanı M. Ender Sönmez, TÜRMOB Disiplin Kurulu Sekreteri ve Altınordu Belediye Başkan Yardımcısı Bahadır Baş, Emekli Vergi Baş Müfettişi Gürol Demir, meslek mensupları ve stajyerler katıldı.

Seminerin açılış konuşmasında; Ordu SMMM Odası Başkanı M. Ender Sönmez; “Aralık ayından bu yan enflasyon düzeltmesi yapıyoruz. TÜRMOB Genel Başkanımız, Oda Başkanlarımız enflasyon düzeltmesinin etkilerinin iş dünyasına nasıl yansıyacağı konusunda çok büyük uğraşlar verdi, ancak Hazine ve Maliye Bakanlığı bu sürecin uzamayacağına ilişkin karar verdi ve hepimiz o günden bu güne bürolarımızda enflasyon düzeltmesi ile ilgili çalışmalarımıza başladık” dedi.

Değerli meslektaşlar Emre Kartaloğlu genel başkanımız çok büyük emekler verdi. Görüşmediği kesim kalmadı. Siyasiler, kamu kurumları, bakanlar, bakan yardımcıları ve Cumhur Başkanı yardımcımıza konuyu bütün şeffaflığı ile anlattı. Tüm uğraşlara rağmen olumsuz bir sonuç çıktı. Sosyal medya, gazetelerde ve kamuoyunda genel başkanımız üzerinden üst birliğimiz TÜRMOB’u değersizleştirmeye çalıştılar. Kesinlikle bunlara kulak vermeyelim. Biz TÜRMOBumuzu, odalarımız ve genel başkanımızı değersizleştirmeye çalışan kötü niyetli olarak kamuoyuna servis yapanları şiddetle kınıyoruz. Yapıcı eleştiriler her zaman herkesin kabulü. Birilerinin planı hırs uğruna devreye geçirilmeye çalışılıyor. Meslek etiğini bozacak Plan işlemez.

BİZ GENEL BAŞKANIMIZIN YANINDAYIZ dan ziyade GENEL BAŞKAN HEP BİZİM YANIMIZDA demek daha doğrudur. Çok büyük emekler veriyor. Hepsini çok iyi biliyoruz oda başkanları olarak.

Her görüşme sonrası PARASAL ETKİLERİ var deniyor. Bize de PARASAL ETKİLERİ, SOSYAL ETKİLERİ, PSİKOLOJİK ETKİLERİ, AİLE YAŞAM ETKİLERİ var. Hadi bakalım. Hangi etki daha üstün. Bugün bu paraları toplarsınız ama bu para dışındaki tahrifatlar unutulmayacak.

Yıllarca özveriyle çalışan mali müşavirlere bu şekilde yüklenemeziniz, yüklendiniz tüm çığlıklarımıza rağmen, bizde neyi nasıl yapacaklarımızı biliriz demokratik haklarımızla. Sıra bizde.

Unutmayın siz kanun koyucusunuz. Biz mükellefler olsun vatandaşlar olsun uygulatıcıyız. Fiili durumu biz yorumluyor ve uygulatıyoruz.

Zannediyorlar ki mükemmel bir sistem kurdular. Her bilgi anında kurumlara akacak. Yapay zekaya güvenmeyin. Elinizde kalır. Gerçi yapay zeka dahi kaldıramaz bu kadar yükü. Devreleri yanar. Verinin işlenmesi, hazırlanması ve yorumu, analizleri bize ait. Unutmayın yapay zekanın devlet bilinci, özverisi, vefası, mükellefin derdini dinleyeni, keyifli sohbetleri, mükelleflere dostane davranışları olmaz. Bizim nasıl bir fonksiyonumuz olduğunu anlayacaksınız umarız iş işten geçmeden.

Mükellefler ve mali müşavirlere kolaylık sağlıyorlarmış. Biz istemiyoruz kolaylık hiç kimseden. İşimizi biliyoruz nasıl kolaylaştıracağımızı, nasıl yaşayacağımızı. Yeter ki bizi rahat bırakın.

2025 den itibaren tüm bilanço usulü defter tutanlar e-defter olacak taslağa göre. 720 bin kayıtlı kullanıcının beratlarını alırken bile sistem çöküyor, milyonları nasıl yapacaksınız hiç analiz ettiniz mi. Halen yıllar önce devreye aldığın muh sgk bile oturmadı.

Bilgi istemeden, sorgulamadan para alacaklarmış. Mali müşavirlerin ürettiği hizmetleri satacaklarmış. Bizden kaç tl ye satın alacaksınız hesap ettiniz mi. Bizim tarifemiz 25 kuruşla başlamaz. Bilesiniz. Bu mu ekonomiyi kurtaracak. Lütfen 25 kuruş için devletimizi eleştirtmeyin satacağınız kişilere, mükelleflere. Devlet olmanın gereği oluşturulan sistemlerden para almak olamaz.

Gençlerimizin hayallerini yıkıyorsunuz. Ne kadar heyecanlılar, azimliler görmüyorsunuz. Mali müşavir olmak kolay değil. Diplomaların rengiyle, üzerindeki yazılarla, okul isimleriyle, torpillerle olunmuyor. Uzun bir uygulama süreci ile tecrübe ediniyorlar. Gençler yurtdışına niye gidiyor diye sorgulanıyor ya mali müşavir niye olmuyor diye gelecek ileride. Bu karmaşaya bir dur denmelidir.

Yazık bunca emeklerimizin görünmemesine yazık. Şunu bilelim ki devletimize olan güvencimizle, inancımızla, bağlılığımızla, sadakatimizle bu zor günleri aşacağız. Bugün olmasa da gençlerimiz için ülkemizin geleceği için başaracağız. Ne demek istediğimizi tüm kurumlara anlatacak ve kabul ettireceğiz.

TÜRMOB Disiplin Kurulu Sekreteri Bahadır Baş,  “Burada bu kalabalığı görmek bizler için onure edici, bu işe sahip çıkmanız çok önemli. Başkanım söyledi ülke ekonomisinin bütçe açığı var ve bu bütçe açığını karşılamak için farklı kaynaklardan para elde etmeye çalışıyorlar. Bunun içinde farklı yöntemler uyguluyorlar. Çağ dışı yöntemler uygulanıyor doğru yöntemler uygulanmıyor. Dolaylı vergilerle vergi almak vergiyi tabana yaymak değil vergiyi tavana yaymak gerekiyor. Zenginlerden vergi almak gerekiyor. Yoksuldan, dar gelirliden akaryakıtla, harcama üzerinden vergi almak yerine servet üzerinden kazanç üzerinden vergi almak gerekiyor. Bunu yıllardır söylüyoruz. Vergiyi harcamadan değil, kazanç üzerinden almak zorundayız. Anayasamızın 73. Maddesinin bir tane ilkesi var; “Herkes kamu giderlerini karşılamak üzere mali gücüne göre vergi ödemekle mükelleftir.” Diyor yani mali güç kriteri koymuş. Biz buna hepimiz uymak durumundayız, dolayısıyla biz sayın mali bakanımızın açıklamalarından vergiyi kazanç üzerinden almak gibi bir iddialarının olduğunu görüyoruz umarım bunları hayata geçirirler.

Ancak enflasyon muhasebesi üç ayda bir yapılamaz. Bu doğru bir yaklaşım değil bu meslek örgütünün herkes görüşünü dinlemek zorunda. 130 bin kişinin 13 bin kişisi 1 Ağustosta Anakaradaydı. Biz meslek mensubu olarak enflasyon muhasebesi yapmaya hazırız anacak bunu yılda bir defa yapmalıyız. Hep beraber buna hayır demek durumundayız. Bu nedenle TÜRMOB’un çağrısına kulak vermeliyiz.

Açış konuşmalarının ardından; E. Vergi Baş Müfettişi Gürol Demir Sunumlarını gerçekleştirdi.

Seminer Sonunda; Ordu Mali Müşavirler Odası Başkanı M. Ender Sönmez Tarafından, E. Vergi Baş Müfettişi Gürol Demir Seminere Vermiş Oldukları Katkılardan Dolayı Plaket Takdim Edildi.  MEHMET EMİN DANIŞ




Anahtar Kelimeler : Enflasyon, Muhasebesi, Semineri, Düzenlendi

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler