HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
17 Ağustos 2024 Cumartesi Saat: 13:24

380 Kg Kaçak Ürün Yakalandı

Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından son bir hafta içinde yapılan resmi kontrollerde, mevzuata aykırı satışa sunulan 160 kg tereyağı görünümlü ürün, 130 kg sucuk benzeri ürün ve 90 kg karkas kırmızı et ele geçirildi.
380 Kg Kaçak Ürün Yakalandı

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İl Müdürü Kemal Yılmaz, gıda güvenilirliğinin sağlanması, tüketici sağlığı ve menfaatlerinin korunması ile sektörde haksız rekabetin engellenmesi için gıda üretim, işleme, dağıtım, toplu tüketim ve satışın tüm aşamalarında resmi kontrol faaliyetlerinin titizlikle yürütüldüğünü belirtti. Yılmaz, yapılan kontroller sonucunda mevzuata aykırı ürünlerin tespit edilerek el konulduğunu ve bu ürünlerle ilgili yasal sürecin devam ettiğini ifade etti.

Yılmaz ayrıca, "Gıda etiketleri, satın aldığımız ve tükettiğimiz gıdaların kimlik kartlarıdır. Bu bilgilerin doğruluğundan, gıdayı üreten, pazarlayan veya kendi ticari adıyla piyasaya arz eden gıda işletmecileri sorumludur. Tüketicilerimizin etiketsiz ve uygun olmayan şartlarda satışa sunulan gıdaları almamalarını, bu tür durumlarla karşılaştıklarında ise 174 Alo Gıda Hattı’nı veya 0 501 174 0 174 WhatsApp gıda ihbar hattını kullanarak bildirimde bulunmalarını bekliyoruz" dedi.  MUZAFFER ŞENSOY




Anahtar Kelimeler : 380, Kg, Kaçak, Ürün, Yakalandı

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler