HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
18 Ağustos 2024 Pazar Saat: 15:17

MÜBAREK’TE COŞKULU GECE

Altınordu Belediyesi, Kırsal Hasat Şenliklerinin 4’üncüsünü Mübarek Mahallesi’nde düzenledi.
MÜBAREK’TE COŞKULU GECE

Altınordu Belediyesi, Kırsal Hasat Şenliklerinin 4’üncüsünü Mübarek Mahallesi’nde düzenledi. 

Altınordu Belediyesi, bu yıl ilk kez düzenlemeye başladığı Kırsal Hasat Şenliklerine tüm hızıyla devam ediyor. Saraycık, Gökömer ve Bayadı mahallelerinin ardından Kırsal Hasat Şenliğinin bu kez adresi Mübarek Mahallesi oldu. Merkez Cami yanında düzenlenen Kırsal Hasat Şenliğine Altınordu Belediye Başkan Yardımcıları Bahadır Baş ve Hüseyin Akdeniz’in yanı sıra Mübarek Mahallesi Muhtarı ile çevre mahalle muhtarları ve çok sayıda kişi katıldı. 

Şenlik, alandaki çocuklara dans gösterileri yaptırılarak başladı. Çeşitli çocuk şarkılarıyla dans edip eğlenen çocuklara unutulmaz bir gece yaşatıldı. Yüzlerine çeşitli karakterler çizilen çocuklara, dondurma ikramında bulunuldu. Şenlik, Türk Halk Müziği konseriyle devam etti. Yöresel türkülerin seslendirildiği şenlikte, duygu ve coşku dolu anlar yaşanıldı. Alkışlarıyla şarkılara eşlik eden vatandaşlar, hareketli parçalarla oyunlar oynadı. Horon tepip Ordu karşılaması oynayan vatandaşlar, fındık hasadının stresini attı. Köy Seyirlik Oyunuyla vatandaşlara doğaçlama tiyatro oyunu da sahnelendi. Kahkaha tufanı esen gecede vatandaşlar, muhteşem bir gece yaşadı.

Öte yandan Altınordu Belediyesi Mobil Sağlık Tarama Aracı da alanda hazır tutularak mahallede sağlık taraması yaptı.

BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI BAŞ: HASAT YORGUNLUĞUNU ŞENLİKLE ATIYORUZ

Şenliğin açılış konuşmasını yapan Altınordu Belediye Başkan Yardımcısı Bahadır Baş, “Hasat Şenliği, aslında bizim çok düşündüğümüz bir etkinlikti. Fındığın yorgunluğunu, stresini birlikte atıp, burada birlikte eğlenmek için bir proje düşünmüştük. Bunu hayata geçirdik. Bu bizim ilk yaptığımız projelerden bir tanesidir. Daha önce yaptığımız bir Klarnet Festivalimiz var. O da şehrimizde büyük bir ses getirmişti. Kırsal Hasat Şenliğimizi daha önce Saraycık, Gökömer ve Bayadı Mahallelerimizde düzenlemiştik. Bugün 4’üncüsünü Mübarek Mahallesi’nde yapmaktan onur ve mutluluk duyuyoruz. Bu projede emeği olan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

MUHTAR DEMİR: ÇOK GÜZEL OLDU

Mübarek Mahallesi Muhtarı Sebahhatin Demir, “Fındık sezonundayız. İnsanlarımız bu şenlikle hava aldılar, dinlendiler ve eğlendiler. Çok güzel oldu. Bu şenlikler inşallah her yıl devam eder. Bu yüzden Belediye Başkanımız Ulaş Tepe’ye çok teşekkür ediyorum. İnsanlarımız güzel eğlendiler. Çok memnun oldular” diye konuştu.

VATANDAŞLARDAN TEŞEKKÜR

Etkinliğe katılan vatandaşlar Yasemin Demir de, Altınordu Belediyesine teşekkür ederek, “Mahallemizde böyle etkinlikler hiç olmuyordu. Bu nedenle biz çok beğendik. İlk kez böyle bir şeyle karşılaştık. Bize bir aktivite oldu. Fındığı bitirdik, yorgunduk. Bu bizim için bir ödül oldu” şeklinde konuştu.

Aylin Yıldırım da, “İlk defa böyle bir etkinlik yapıldığını görüyorum. Bu tür etkinlikler çok güzel. Ulaş başkanımıza çok teşekkür ediyoruz bizlere böyle imkanlar sunduğu için” ifadelerinde bulundu.

Gülümser Yeşilturt ise, “Etkinliği çok beğendik, çok güzel. Bütün mahalleli burada birleştik. Oyunlar oynayıp stres attık” ifadelerini kullandı.

 




Anahtar Kelimeler : MÜBAREK’TE, COŞKULU, GECE

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler