HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
18 Ağustos 2024 Pazar Saat: 21:24

Samsun Kadın Emeği Festivali Rüzgar Gibi Esti

Atakum’da düzenlenen festivalde kadınların el emeği ürünleri büyük ilgi gördü.
Samsun Kadın Emeği Festivali Rüzgar Gibi Esti

Atakum’da düzenlenen festivalde kadınların el emeği ürünleri büyük ilgi gördü.

Samsun’da kadınların üretme gücünü ortaya koyan ve el emeği ürünlerinin sergilendiği Samsun Kadın Emeği Festivali büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Atakum’da düzenlenen festivale katılım yoğun oldu.

Konuşmacılar Kadınların Üretim Gücünü Vurguladı

Festivalin açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kemal Gümrükçü ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Eyüp Çakır, kadınların ekonomiye katkıları ve toplumdaki yerleri hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Konuşmacılar, kadınların üretme gücünün önemini vurgulayarak, bu tür etkinliklerin kadınların güçlenmesi için büyük önem taşıdığını belirtti.

Kurdela Kesimiyle Festival Başladı

Atakum Kaymakamı Kemal Yıldız, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kemal Gümrükçü, Samsun Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Eyüp Çakır, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı  Hanife Öztürk Erdin, Samsun Sosyal Yardımlaşma  ve Dayanışma Vakıf  Müdürü Ferhan sarıcaoğlu,  Atakum Halk Eğitim Müdürü Erkan Altıntaş, KAYUDER  Yönetim Kurulu Üyesi Hicran Karadoğan Kınık, KİKAP Samsun Derneği Başkanı Belgin Kadıoğlu, KİKAP Atakum Derneği Başkanı Yasemin Zeren, Samsun Gazeteciler  Cemiyeti Başkanı Mehmet Yazıcı ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirilen kurdela kesimiyle festival başladı.

Festivalde Neler Oldu?

Festivalde, kadınların el emeği göz nuru ürünleri vatandaşlarla buluştu. El işi ürünlerin satışa sunulduğu festivalde çeşitli etkinlikler de düzenlendi. Resim sergileri, sinema gösterimleri, söyleşiler, yazar imza günleri ve hediye çekilişleri festivale renk kattı. Katılımcılar katkılarından dolayı Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan'a teşekkür ederken bu tür kadın emeğinin sergilendiği pazar yerlerinin 3 günlük değil kalıcı olarak açılmasını istedi.

Kadın Emeği Festivali damgasını vurdu

Karadeniz Yeni Ufuklar Derneği (KAYUDER), KİKAP Samsun, KİKAP Atakum ve Kadın Dostu Kent Samsun Platformunun ortaklığında düzenlenen festivale, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İlkadım Belediyesi, Canik Belediyesi, Tekkeköy Belediyesi, İlkadım Belediyesi, Samsun Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Atakum Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü gibi önemli kurumların da destek vermesiyle organizasyon ve katılım çığ gibi büyüdü. Festivalde, yaklaşık 300 kadının ürettiği birbirinden özel el emeği ürünler, vatandaşlarla buluştu. Kadınların ürettikleri ürünlerin pazarlanması ve ekonomik olarak kısa vadeli güçlenmelerinin hedeflendiği etkinliğin amacına ulaştığı ifade edildi.  




Anahtar Kelimeler : Samsun, Kadın, Emeği, Festivali, Rüzgar, Gibi, Esti

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler