HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
19 Ağustos 2024 Pazartesi Saat: 10:10

Başkan Karlıbel “En Büyük Sorun Finansman”

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Levent Karlıbel şirketlerin yüksek finansman maliyetlerini kaldıramayacağını belirterek hükümeti yeni ve sahaya uyumlu tedbirler almaya davet etti.
Başkan Karlıbel “En Büyük Sorun Finansman”

Başkan Karlıbel yapmış olduğu yazılı açıklamada; “Son yıllarda yaşanan Ciddi boyutlu enflasyon sonrasında alınan tedbirler maalesef küçük ve orta ölçekli şirketlerle sabit gelirli çalışanları hedef almıştır.

Enflasyonla mücadelede kamuda tasarruf tedbirleri paketleri sunulmuş ama bu tasarrufta yatırımların ödeneklerini kısmak, hakedişleri ödememekten öte geçmemiştir. 

Parasal sıkılaştırma ve ek vergiler dışında bir çözüm enstrümanı getirmeyen bu plan işletmelerimizi tarihte görülmemiş bir likidite daralması ile karşı karşıya bırakmış, bu aşmaları için köprü çözümler sunulmamıştır.

Önce krediye ulaşmak zorlaşmış, sonrasında firma kredi kartlarına kısıtlamalar getirilmiş ardından da ek vergiler ve enflasyon muhasebesi daha doğrusu enflasyon vergisi ile  küçük sermayeler ile çalışan, ülkenin yükünü sırtlayan kobilerin finans yönetimi içinden çıkılmaz hale gelmiştir. 

Tarihte ilk defa finans maliyeti işçilik maliyetleri ile başabaş gitmektedir. Bu sürdürülebilir değildir. Şirketlerimizin bu yüksek finans maliyetini kaldıramayacağı açıktır.

Eğer biran önce tedbirler alınmazsa konkordato ve iflaslar kaçınılmazdır. Bu faizlerle yatırım yapamayan kendini yenileyemeyen işletmeler küçülecek, içte ve dışta rekabet şanşı kalmayacaktır. Bir sonrası ciddi boyutlu işsizlik olacaktır. 

Öncelikle enflasyon muhasebesinden doğan vergiler iptal edilmeli, işçi işveren payları ertelenmeli, ilave yatırım ve işletme sermayesi için %25 faizi geçmeyen krediler sunulmalıdır. Mevcut yüksek faizli veya değişken faizli kredilerin en azından faizleri ertelenmelidir.

Hükümeti yeni ve sahaya uyumlu tedbirler almaya davet ediyoruz.”ifadelerine yer verdi.

Bahar Balcı




Anahtar Kelimeler : Başkan, Karlıbel, “En, Büyük, Sorun, Finansman”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler