HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
20 Ağustos 2024 Salı Saat: 11:17

Boykotun faturası ağır oldu!

İsrail'in Gazze'yi işgali nedeniyle Türkiye'de boykot edilen Coca-Cola İçecek A.Ş., KAP'a bildirimde bulundu. Şirket, geleceğe dönük satış hacmi hedeflerinde küçülmeye gitti.
Boykotun faturası ağır oldu!

İsrail'in Gazze'yi işgali nedeniyle boykot edilen Coca-Cola İçecek A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) satış hacmine ilişkin bildirim yaptı.Coca-Cola'dan yapılan açıklamada " Orta Doğu'da yaşanan ve beklenenden daha uzun süren hassasiyetler ve siyasi açıdan temkinli tüketici duyarlılığı nedeniyle tüm yıl için satış hacmi beklentimizi orta-tek haneli büyümeden yatay-düşük-tek haneli büyümeye revize ediyoruz." denildi.

BÜYÜME BEKLENTİLERİNİ REVİZE ETTİLER

Şirketten yapılan açıklamaya göre, "Revize edilen hacim beklentisi ve başlangıçta planlanandan daha yavaş fiyat artışlarıyla birlikte, Kur Etkisinden Arındırılmış Net Satış Geliri büyüme beklentimizi de 'düşük 40'lı yüzdelerde büyüme'den 'düşük 30'lu yüzdelerde büyüme' olarak revize ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

"2023'E GÖRE HAFİF DÜŞÜŞ RİSKİ GÖRÜYORUZ"

Coca-Cola operasyonel kar konusunda da bir revizeye giderek beklentisini 2023 yılına göre hafif düşüş-yatay olarak değiştirdi. Şirketten yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: "Faaliyet ortamının daha da kötüleşmesi halinde FVÖK marjında bir önceki yıla kıyasla hafif bir düşüş riski görüyoruz. Bu potansiyel riski beklentilerimize dahil ederek, FVÖK marjı beklentimizi 'geçen yıla göre hafif düşüş veya yatay' olarak değiştiriyoruz."

sondakika




Anahtar Kelimeler : Boykotun, faturası, ağır, oldu!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler