HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
21 Ağustos 2024 Çarşamba Saat: 11:34

BÜYÜKŞEHİRDEN ÜNYE’YE ESTETİK DOKUNUŞ

Ordu Büyükşehir Belediyesi sağlıklı yaşamı desteklemek,sağlıklı ulaşım aracı olan bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak için ilçeleri yeni bisiklet ve yürüyüş yolları ile donatmayı sürdürüyor.
BÜYÜKŞEHİRDEN ÜNYE’YE ESTETİK DOKUNUŞ

Ünye ilçesinde çalışma yapacak olan Büyükşehir Belediyesi mevcut bisiklet yolunun uzatılmasının yanı sıra Çamlık’ı da bisiklet ve yürüyüş yolları ile donatacak. 

Hayata geçirdiği projelerle her kesime hitap eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, yaptığı bu çalışmalarla ilçelere hem yeni bir kimlik kazandırıyor hem de vatandaşların rahatça kullanacağı alanlar ortaya çıkarıyor. Ünye ilçesinde 2021 yılında tamamlanan 4,5 km’lik bisiklet yolunun ardından yeni bir çalışma gerçekleştirecek olan Büyükşehir Belediyesi bu çalışmanın devamı niteliğindeki Ünye Bisiklet Yolu 3.Etap çalışması için kolları sıvadı. 

ÜNYE’DE BİSİKLET YOLU 9 KM’YE ÇIKACAK 

Ünye Bisiklet Yolu 3. Etap çalışması, Ünye Çamlık’tan başlayarak Gölevi mevkiine (Batıpark Millet Bahçesine) kadar devam etmekte olan 4,6 km’lik mesafeyi kapsıyor. Mevcut yaya kaldırımı yanında yapılması planlanan çalışma ile birlikte toplamda bisiklet yolu 9 km’ye ulaşacak. Zemininde mevcut asfalt kaplama üzerine boya ve baskı beton yürüyüş yolu yapılması yapılacak olan bisiklet yoluna aydınlatma elemanları ve kentsel donatı elemanları da yerleştirilecek. 

Yapılacak çalışma ile birlikte vatandaşların bisiklet kullanımını artırmak için koşulların uygun hale getirilmesi sağlanacak ve ilçe merkezinde ana ulaşım güzergahlarından biri olan Devlet Sahil Yolu üzerinde bulunan araç yoğunluğu azaltılacak. Bu sayede de çevre kirliliğinin de önüne geçilmesi sağlanacak. 

ÜNYE ÇAMLIK’A YÜRÜYÜŞ VE BİSİKLET YOLU   

Öte yandan Ünye’nin ve Ordu’nun göz bebeği mekanlarından olan Çamlık’a da özel önem veren Büyükşehir Belediyesi Ünye Çamlık’ta bulunan mevcut 1800 metrelik yürüyüş yolunun iyileştirilmesi için çalışma gerçekleştirecek. Proje kapsamında yapılacak bisiklet ve yürüyüş yolu güzergahı bank, piknik masası, çöp kovası, aydınlatma elemanları ve korkuluk gibi kent mobilyaları ile zenginleştirilerek daha konforlu ve kullanılabilir hale getirilecek. 

Şehir merkezinde olması nedeni ile çok yoğun kullanılmasının yanı sıra ilçe dışından da günübirlik ziyaretçi alan Çamlık mesire alanında yapılacak çalışma ile kullanma kapasitesi artırılarak vatandaşlar için daha konforlu bir alan ortaya çıkarılacak.

Mücahit Gürel





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler