HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
21 Ağustos 2024 Çarşamba Saat: 12:49

"Kamu Görevlilerinin Vergi Yükü Hafifletilmelidir"

Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, kamu görevlileri üzerindeki vergi yükünün hafifletilmesi gerektiğini vurguladı. Zengin, vergi oranlarının sabitlenmesini ve adil bir vergi sisteminin uygulanmasını talep etti.
"Kamu Görevlilerinin Vergi Yükü Hafifletilmelidir"

Zengin, vergi sistemindeki adaletsizliklere dikkat çekerek, "Vergilerimizin yüzde 15 ile sabitlenmesini istiyoruz. Vergide adalet ilkesi gereği, az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınsın" dedi. Ülkemizdeki vergi sisteminin dolaylı vergilerle adaletsiz bir şekilde kurulduğunu belirten Zengin, vergilendirilmiş kazançtan tekrar vergi alındığını ifade etti.

Gelir vergisinde çalışanların kısa sürede %15’lik limiti aştığını ve %20-%27’lik dilime geçtiğini belirten Zengin, bu durumun çalışanların yıl ortasında gelirlerinin düşmesine ve büyük mağduriyetler yaşamasına neden olduğunu söyledi. "Hedef enflasyonun altında zam alan memurlar, bir darbe de vergilerden yemektedir. Bu nedenle çalışanlarımız üzerindeki vergi yükünün hafifletilmesi zorunlu hale gelmiştir" şeklinde konuştu.

Dolaylı vergilerle birlikte kazançlarının büyük bir kısmını vergi olarak ödediklerini belirten Zengin, "Kazandığımız her 100 liranın en az 25 lirasını vergiye veriyoruz. Gelir vergisi dilimi arttıkça bu oran %40’a kadar çıkıyor. Bu ülkede çalışanlardan başka, gelirinin %40’ını vergi olarak veren bir kesim bulabilir misiniz?" diye sordu.

Vergi sistemindeki adaletsizliklerin yıl içinde yapılan maaş zamlarını etkilediğini belirten Zengin, alınan zamların çoğunun vergi dilimi artışıyla tekrar hazineye gittiğini ifade etti. Adil bir vergi sistemi kurulmasının ve kamu görevlileri üzerindeki vergi yükünün hafifletilmesinin şart olduğunu sözlerine ekledi.

MEHMET EMİN DANIŞ





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler