HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
21 Ağustos 2024 Çarşamba Saat: 13:17

Trabzon’un Tarihi ve Turistik Yerleri Sanal Tur ile Keşfedilecek

Trabzon’un tarihi ve turistik yerleri sanal turla dijital ortamda gezilebilecek.
Trabzon’un Tarihi ve Turistik Yerleri Sanal Tur ile Keşfedilecek

Trabzon’un tarihi ve turistik yerleri sanal turla dijital ortamda gezilebilecek.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, şehrin tarihi ve turistik noktalarını sanal ortamda keşfetmek için önemli bir projeye imza attı. Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen projede, Sümela Manastırı, Atatürk Köşkü, Ayasofya Müzesi ve Çal Mağarası’nın 360 derece fotoğraf ve video çekimleri gerçekleştirildi. Bu dijital içerikler, Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin web sitesinde ziyaretçilere sunuluyor.

Proje kapsamında, her mekanın geziye uygun açıları belirlenip, özel bir rota oluşturuldu. Yüksek çözünürlükte 360 derece fotoğraflar çekilerek, detayların belirgin olması sağlandı. Bu fotoğraflar, veri tasarrufu ve kaliteli deneyim için ortalama 50 parçaya bölündü. Ayrıca, 360 derece 4K videolar da çekilerek, ziyaretçilerin merak ettikleri noktalara erişmeleri mümkün kılındı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, projenin, şehrin kültürel ve doğal mirasını dijital dünyaya taşıyacağını ve hem yerli hem de yabancı turistler için sanal bir gezinti deneyimi sunacağını belirtti. Projenin ilerleyen aşamalarında, Uzungöl, Kızlar Manastırı, Santa Harabeleri gibi diğer önemli mekanların da sisteme dahil edilmesi planlanıyor.

BAHAR BALCI





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler