HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
22 Ağustos 2024 Perşembe Saat: 09:53

Araba Lüks Sayıldı, Maaş Kesildi

Ordu’nun Altınordu ilçesinde yüzde 94 engelli Derya Aksoy’un ailesinin arabası olduğu için ‘engelli maaşı’ kesildi.
Araba Lüks Sayıldı, Maaş Kesildi

Altınordu ilçesinde yaşayan %94 ağır engelli Derya Aksoy, devletin verdiği 'engelli aylığı' ile hayatını sürdürüyor. Ancak bu maaş, asgari ücretin yalnızca dörtte biri kadar, yani 5 bin liranın altında bir miktar. Devlet, Derya gibi ağır engelli bireylere ÖTV indirimi ile araba alma hakkı tanıyor. Ailesi, Derya’yı hastaneye götürmek ve sosyal hayata dahil etmek için bu haktan yararlanarak bir araç satın alıyor. Ancak, devlet tarafından sağlanan bu imkan lüks olarak değerlendiriliyor ve Derya Aksoy’un maaşı bu nedenle kesiliyor.

"Araba Lüks Sayıldı, Maaş Kesildi"

Derya Aksoy’un ailesi, Derya’nın bakımını daha iyi yapabilmek için devletin sunduğu ÖTV indiriminden yararlanarak bir araç satın aldı. Ancak, bu durum devlet tarafından lüks olarak değerlendirildi ve Derya’nın hem engelli aylığı hem de ailesinin aldığı bakım aylıkları kesildi. Metin Aksoy, kızının maaşının kesilmesi üzerine yaşadıkları zorlukları Mustafa Sandal’ın ünlü "Onun Arabası Var" şarkısına atıfta bulunarak dile getirdi:

"Şarkı Sözü Bizim İçin Eziyet Oldu"

“%94 ağır engelli kızım Derya Aksoy’u, o arabadan dolayı sistem zengin sayıyor. Oysa o araba, kızımın daha rahat hareket edebilmesi için alınmış bir araç. Üstelik, parayı eş dost yardımıyla biriktirerek aldık. Derya’nın zenginleşme gibi bir şansı olmadı.”

Metin Aksoy, Derya’nın maaşının kesilmesiyle yetinilmediğini, bazı ilaçlarının ödeme kapsamından çıkarıldığını ve sağlık sigortasından da çıkarıldığını belirtti. “Bir sonraki hamlenizin ne olacağını merak ediyoruz, hazırlıklı olalım. Büyük şirketlerin milyonlarca lira vergisini affediyorsunuz, müteahhitlere büyük ihaleler veriyorsunuz ama Derya’ya gelince ‘onun arabası var’ diyorsunuz. Allah sizi bildiği gibi yapsın!” şeklinde isyanını dile getirdi.

Umut Demir




Anahtar Kelimeler : Araba, Lüks, Sayıldı, Maaş, Kesildi

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler