HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
22 Ağustos 2024 Perşembe Saat: 11:18

"Halk susuzluktan kırılıyor"

Emek Partisi Ordu İl Başkanı Yasin Uzun, her tarafta susuzluk isyan sesleri geliyor, OSKİ ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı duymuyor, diyerek tepki gösterdi.
"Halk susuzluktan kırılıyor"

Ordu'nun büyükşehir olmasından dolayı ilçe belediyelerinin su ve kanalizasyon için yetkili olamadığını belirten Emek Partisi Ordu İl Tarım Komisyonu Başkanı Bahri Dinç, " Tüm ilçelerimizden şu sıkıntısı çekildiği için isyan sesleri yükseliyor ancak Ordu Büyükşehir Belediyesi ve OSKİ üç maymunu oynuyor. Halk ilçe belediyelerinde talepte bulunuyor, ilçe belediyeleri de haklı olarak OSKİ'yi adres gösteriyor. Halk susuzluktan kırılıyor." dedi.

Büyükşehir cezası

Dinç, şu sıkıntısının birinci nedeninin Ordu'nun büyükşehir olmasına bağlayarak, " Belediye yönetiminde yerinden çözüm önemli. Su, yaşam için havadan sonra ikinci olmazsa olmazdır. Keyfiyete, ayrımcılığa uğramayacak yaşam gereksinimidir. Yaşanan su sorununun birinci nedeni yetkinin ilçe belediyelerinde alınması, ikincisi de beceriksizliktir. Bugün halkına susuzluktan cezalandıranların yapacağı ilk iş istifa etmektir." dedi.

Vicdanınız sızlamıyor mu?

Yaşanan susuzluğun kabul edilemeyeceğini söyleyen Dinç," Halk susuzluktan kıvranıyor, sorumlu olanlar hiçbir şey olmamız gibi davranıyor. Bu durum vicdanlı olan herkesi rahatsız eder. Yaz ayı geldiğinde ilçelerde, köylerde nüfus artışı olduğu biliniyor. Önlem almak için susuzluk isyanları mı olması gerekir? Belediye başkanları ve ekibi bunu başaramıyorsa, özellikle de su sorununu çözemeyenlerin vicdanını sorgulamak zorundayız. Yol, su kanalizasyonda sorun yaşanıyorsa belediye yönetimi sınıfta kalmış ve bütçeyi halk için harcamıyor demektir." dedi.

Sorumlu OBB

Suda yaşanan sorunun tek sorumlusunun OBB olduğunu vurgulayan Dinç, " Yaşanan susuzluk beceriksizliğin bir sonucudur. Tek sorumlu da Ordu Büyükşehir Belediyesi ve alt kuruluşu OSKİ'dir. Yaz ayı nedeniyle, üreticilerin hasatta iken suya gereksinimi daha fazla oluyor. Bu bilindiği halde halkı susuz bırakmak da suç olarak değerlendirilmeli, soruşturma açılmalıdır." dedi.

Mehmet Emin Danış




Anahtar Kelimeler : "Halk, susuzluktan, kırılıyor"

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler