HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
22 Ağustos 2024 Perşembe Saat: 13:39

FINDIK İHRACATÇISI EDİP SEVİNÇ’ DEN TEPKİ!

Fındık İhracatçısı Edip Sevinç yeni sezonda kahverengi kokarcadan dolayı fındıkta yaşanan kalite problemine tepki gösterdi.
FINDIK İHRACATÇISI EDİP SEVİNÇ’ DEN TEPKİ!

Edip Sevinç , yeni sezonda fındıkta yaşanan kalite problemlerine dikkat  çekerek , sektörün en dinamik ve gövdesi taşın altında bulunan İhracatçı Birliklerinin 7-8 senedir kahverengi kokarcayla mücadele için maddi olarak tüm fedakârlıkları yaptığını , biyolojik mücadele için samuray arı ütetim tesisine destek verdiğini söyledi. 

Sevinç; “35-40 randımanın hesabını kim verecek? Bütün bunlar durduk yerde mi oldu? Bu durumdan da  baronlar mı yoksa tekeller mi sorumlu? %10 dan fazla çürük, kahverengi kokarca tahribatlı , urlu fındıkların ekonomiye ve dolayısıyla üreticiye verdiği gelir kaybını kim karşılayacak? 

Yine bu sezon başında kışlaklardan henüz çıkan kokarcaların yok edilmesi için ilâç temininde seferberlik ilân eden de  yine Fındık İhracatçıları olmadı mı?

Şimdi herkes aklını başına alsın.

Fiyat goygoyculuğu , popülizm ve ucuz kahramanlık zamanı değil.

Bu yıl yetecek fındık var ama artık sonrasını ciddi olarak düşünmeliyiz.

Eğer önlemler zamanında alınmaz ve sektörün bütün paydaşları Tarım Bakanlığı ile birlikte el ele vermezler ise bizi çok daha zor günler bekliyor. 

Herhalde Karadeniz'in ekonomik dinamiği fındıktan bu ülkenin ve üreticinin mahrum olmasını göze alabilecek hiç kimsenin bulunmadığı kanaatimdeyim.” dedi.

Mehmet Emin Danış




Anahtar Kelimeler : FINDIK, İHRACATÇISI, EDİP, SEVİNÇ’, DEN, TEPKİ!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler