HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
22 Ağustos 2024 Perşembe Saat: 15:54

ŞENLİK COŞKUSU KÖKENLİ’DE ZİRVE YAPTI

Altınordu Belediyesi, ‘Kırsal Hasat Şenlikleri’nin 5’incisini Kökenli Mahallesi’nde gerçekleştirdi.
ŞENLİK COŞKUSU KÖKENLİ’DE ZİRVE YAPTI

Altınordu Belediyesi, bu yıl ilk kez düzenlemeye başladığı Kırsal Hasat Şenliklerine tüm hızıyla devam ediyor. Saraycık, Gökömer, Bayadı ve Mübarek Mahallelerinin ardından ‘Kırsal Hasat Şenliği’nin bu kez adresi Kökenli Mahallesi oldu. Kökenli Parkı’nda düzenlenen ‘Kırsal Hasat Şenliğine’; Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, Belediye Başkan Yardımcıları Bahadır Baş, Hüseyin Akdeniz, Kökenli Mahalle Muhtarı Onur Çakmak, İnfluencer Yunus Turan ve eşi Vicdan Kayadelen Turan ile Kökenli ve çevre mahallelerden çok sayıda kişi katıldı. Şenlik, yüzleri çeşitli karakterlerle boyanan alandaki çocuk ve yetişkinlerin katıldığı pandomim gösterisiyle başladı. Ardından, çocuklar çalan şarkılar eşliğinde dans ederek eğlendi. 

BAŞKAN TEPE: AZİMLE VE KARARLILIKLA ÇALIŞIYORUZ

Şenlik programına katılarak vatandaşların coşkusuna ortak olan Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, kültür ve sanatı kırsal mahallede yaşayan vatandaşların ayağına götürdüklerini söyledi. 92 mahallede azim ve kararlılıkla çalıştıklarını belirten Başkan Ulaş Tepe, “Kültür ve sanat etkinliklerimizi her mahallemizde yaygınlaştırmak istiyoruz. Bu kapsamda kırsal mahallerimize yönelik Hasat Şenliği başlattık. Şarkılarla, türkülerle, çocuklarımızla yaptığımız animasyon ve tiyatro gösterilerinin yanı sıra bütün etkinliklerimizle beraber kültürü ve sanatı sizlerin ayağına getiriyoruz. Kırsal ve kent merkezi ayrımı yapmaksızın bütün mahallelerimizi çok seviyoruz. 92 mahallemizde inançla, azimle, kararlılıkla çalışıyoruz. Bizim temel derdimiz; kötüyü iyiye, iyi güzele, güzeli de mükemmele dönüştürmek için var gücümüzle çalışıyoruz” diye konuştu.

“BİZE YAKIŞAN ALDIĞIMIZ BAYRAĞI DAHA İLERİ TAŞIMAKTIR”

Kökenli Mahallesine 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerin ardından ilk defa geldiğini anımsatan Başkan Tepe, “Hepinize desteğiniz ve katkınız için teşekkür ediyorum. Sadece bir belediye başkanınız olarak değil, çocukların Ulaş ağabeyi, teyzelerimin evladı ve gençlerin de arkadaşı olarak Altınordu’ya hizmet etmeye devam edeceğiz. Bizden önce görev yapan ağabeylerimiz vardı, onlara çok teşekkür ediyoruz. Bize yakışan bundan sonra aldığımız bu bayrağı daha ileriye taşımaktır. Şanlı bayrağımızın gölgesinde, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzle, bollukla, bereketle, iyiliklerle, güzelliklerle bir arada olmayı temenni ediyorum. Varlığımız, birliğimiz ve dirliğimiz daim olsun. Allah gülen yüzümüzü hiçbir zaman soldurmasın” şeklinde konuştu.

Başkan Tepe, konuşmasının ardından çocuklara dondurma ikramında bulundu.

BAŞKAN TEPE ORDU KARŞILAMASI OYNADI

Şenlik, Türk Halk Müziği konseriyle devam etti. Birbirinden güzel eserlerin seslendirildiği şenlikte, hareketli parçalarla yerinde duramayan vatandaşlar, piste çıkarak oyun oynadı. Başkan Ulaş Tepe, kendisini Ordu karşılaması oynamaya davet edenleri kırmayarak, vatandaşlarla karşılama oynadı. Horondan Ordu karşılamasına birçok parçanın seslendirildiği gecede vatandaşlara unutulmaz bir gece yaşatıldı. Konserin ardından Altınordu Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tiyatro ekibi tarafından Köy Seyirlik Oyunu sahnelendi. Karavanıyla Türkiye’deki şehirleri gezerek tanıtımını yapan influencer Yunus Turan da tiyatro oyununa eşlik etti. Kahkaha tufanı yaşanan tiyatro gösterisi, izleyicilerden alkış aldı. Oyunun sonunda Başkan Ulaş Tepe, Yunus Turan ile eşine hediye takdim etti.

MUHTAR ÇAKMAK: SAYIN BAŞKANIMIZA DESTEKLERİMİZ DEVAM EDECEK

Kökenli Mahallesi Muhtarı Onur Çakmak, şenlikten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Kökenli Mahallesi, Altınordu’nun kalbidir. Böyle bir şenliğin bizim mahallemizde düzenlenmesi bizleri gerçekten çok memnun etti. Çocuklarımızın, gençlerimizin, yetişkinlerimizin doyasıya eğlendiği muhteşem bir program oldu. Bu şenlikte sadece bizim mahallemizdeki insanlar gelmedi. Çevre mahallelerimiz olan Teyneli, Yemişli, Dedeli ve Uzunisa mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımız da katıldı. Bu anlamda Altınordu Belediye Başkanımız Sayın Ulaş Tepe’ye mahallem adına sonsuz teşekkür ediyorum. Kökenli Mahallesi olarak sayın başkanımıza desteklerimiz devam edecektir” ifadelerinde bulundu.

İNFLUENCER TURAN: ÇOK MEMNUN KALDIK

İnfluencer Yunus Turan, “Ben aslen Trabzonluyum. Eşimle birlikte Türkiye’deki şehirleri geziyoruz. Bugünkü durağımızda Altınordu oldu. Kırsal mahallelerde şenlik düzenlendiğini duyduk. Çok heyecanlandık ve gitmeliyiz dedik. Geldik ve çok memnun kaldık. Köylerde genelde fındık hasadı döneminde bir neşe eksikliği oluyor. Herkesin bir araya geldiği bu tür etkinlikler çok güzel oluyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

VATANDAŞLARDAN TEŞEKKÜR

Şenliğe katılan vatandaşlar da Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe’ye teşekkür etti. Vatandaşlardan Mutaber Yıldız, Başkan Tepe’yi evladı gibi sevdiğini kaydederek, “Şenlik çok güzel. Mutluyum ve eğleniyorum. İkimizin fotoğrafına bakıp, her zaman oğlum diye seviyorum onu. O benim evladım” ifadelerini kullandı.

Ayşegül Bayazıt ise, “Bu şenlik bizim için çok güzel oldu. Herkes eğlendi. Fındığın peşinden bizim buna ihtiyacımız vardı. Yorgunluğumuzu attık bu akşam. Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” açıklamasında bulundu.

Nedime Yeşilalan da, “Güzel bir etkinlik oldu. Biz de hem neşelendik hem eğlendik” dedi.

Mehmet Emin Danış




Anahtar Kelimeler : ŞENLİK, COŞKUSU, KÖKENLİ’DE, ZİRVE, YAPTI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler