HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
23 Ağustos 2024 Cuma Saat: 11:55

Kokarcalar Mekanlara Saldırıyor

Fatsa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, kahverengi kokarcaların kapalı yerlere yönelmesine karşı vatandaşları uyardı.
Kokarcalar Mekanlara Saldırıyor

Yapılan açıklamada, “Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte kahverengi kokarcalar “kışlak” denilen kapalı yerlere doğru yönelecektir. Sıcağa ve ışığa doğru yönelen zararlı, evlerin çatı, baca, odunluk, kiremit altı, duvarların yarık ve çatlakları, ağaç kabukları ve bahçe zemininde bulunan yaprak, çalı vb. bitki artıkları altında saklanmaktadır. Kışlakta “diyapoz” denilen dinlenme durumuna geçip Mayıs ayına kadar saklanacaktır. Kışlakta çiftleşmezler, yumurta bırakmazlar ve beslenmezler, insanlara veya diğer canlılara etkisi yoktur.

* Kışlak Mücadelesi Nasıl Yapılmalıdır?

* Mekanik Mücadele : Kışlaklara giren kokarcalar elle, süpürülerek veya elektrikli süpürge yardımıyla toplanıp imha edilmelidir. 

* Kimyasal Mücadele: Yoğun olan kışlaklarda Sağlık Bakanlığı tarafından evlerde kullanım için izin verilmiş halk sağlığı (biyosidal) ürünler kullanılabilir. Biyosidal ürünler yetkili satıcılardan temin edilmelidir.

*Biyoteknik Mücadele : Kışlağa doğru hareketlenen kokarcaları yakalamak için koku yoluyla cezbeden feromon tuzaklar kullanılabilir. Bitki Koruma Ürünü bayilerinden temin edilebilir.

‼️ Unutulmamalıdır ki; kışlak mücadelesi kahverengi kokarcaya karşı en etkili, düşük maliyetli ve çevre dostu mücadeledir. 

‼️ Kışlaktaki etkin kokarca mücadelesi tarım arazilerinde yapılacak mücadeleyi kolaylaştıracaktır.” uyarılarında bulunuldu.

Mücahit Gürel




Anahtar Kelimeler : Kokarcalar, Mekanlara, Saldırıyor

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler