HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
24 Ağustos 2024 Cumartesi Saat: 10:06

Bolu'da yere çöp atanlara 5 milyon 297 bin lira ceza!

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, şehirde çevre kirliliğine neden olanlara 1 ayda 5 milyon 297 bin 463 TL ceza kesildiğini açıkladı. TELE1’e konuşan Özcan, “Yasal bir engel çıkmazsa geliri sosyal yardımlar için kullanacağız” dedi.
Bolu'da yere çöp atanlara 5 milyon 297 bin lira ceza!

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, çevre kirliliğine neden olan Bolululara 14 bin 407 TL’ye kadar ceza kesileceğini açıklamıştı. Özcan, 30 Temmuz’da yaptığı paylaşımda “sokak, cadde, kaldırım ve parklara, çekirdek kabuğu, izmarit veya çöp atanlara ayrım yapmaksızın 593 TL’den 14.407 TL’ye kadar idari para cezası uygulanacaktır” ifadelerini kullanmıştı.

“NEYE MAL OLURSA OLSUN”

Özcan 1 ayda çevre kirliliğine neden olan Bolululara kesilen cezayı açıkladı.

Özcan’ın açıklamasına göre Bolu’da bir ayda yere çöp, sigara izmariti atan ve, tükürenlere 5 milyon 297 bin 463 TL cezai işlem uygulandığını açıkladı. Ceza uygulanan vatandaşların %64’ünün Bolulu, %36’sının ise farklı şehirlerden olduğunu belirten Özcan X hesabından yaptığı açıklamada, “Neye mal olursa olsun toplum yararına olan bu uygulamamıza kararlı şekilde devam edeceğiz. Siyasi sonuçları her ne olursa olsun Bolu’yu dünyanın en temiz şehri yapmaya kararlıyım.” ifadelerini kullandı.

“ENGEL ÇIKMAZSA YARDIMLARA KULLANACAĞIZ”

TELE1’e konuşan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan cezalardan elde edilen gelirle ilgili görüşmelerin sürdüğünü belirterek, “Gelir ana bütçeye dahil. Emekli Sayıştay müfettişlerine sordum. ‘Bir geliri tamamen bir projeye kanalize etmek sıkıntı yaratabilir inceleyelim’ dediler. ‘Bu geliri sosyal yardım olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara yöneltebilir miyim?’ dedim ‘bunu genel bütçe üzerinden yapabilirsiniz zaten’ dediler. Yasal bir engel çıkmazsa sosyal yardımlar için kullanacağımızı söyleyebilirim” dedi.

DÜKKANLARIN ÖNÜNDEKİ ÇÖP İÇİN İŞLETMELERE CEZA

Özcan, işletmelerin önüne 800 tane izmarit atma bölümü bulunan çöp kovası koyduklarını bunları da işletmelere zimmetlediklerini belirterek, “Çöp kovalarının 3 metrekare yakınında bulunan çöplerin cezası işletme sahiplerine kesildi” diye konuştu.

“KİMSE TEPKİ GÖSTERMEDİ”

Kirlilik nedeniyle kesilen cezalardan vatandaşların memnun olduğunu belirten Özcan, “Enteresan olan da cezayı yiyip teşekkür edenler. Bugüne kadar kimse gelip bana niye ceza kestiniz diye tepki göstermedi” ifadelerini kullandı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, şehirde çevre kirliliğine neden olanlara 1 ayda 5 milyon 297 bin 463 TL ceza kesildiğini açıkladı.

Tele1




Anahtar Kelimeler : Bolu'da, yere, çöp, atanlara, 5, milyon, 297, bin, lira, ceza!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler