HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
25 Ağustos 2024 Pazar Saat: 03:04

Kabataş Kaymakamlığı'ndan Fındık Kapsülleri İçin Uyarı: Ceza Kapıda

Kabataş Kaymakamlığı, yol kenarlarına atılan fındık kapsüllerinin çevre kirliliği ve trafik güvenliğini tehdit etmesi nedeniyle harekete geçti.
Kabataş Kaymakamlığı'ndan Fındık Kapsülleri İçin Uyarı: Ceza Kapıda

Kaymakamlık, kapsüllerin sahipleri tarafından toplanması için bir duyuru yayımlayarak, aksi halde ceza uygulanacağını belirtti.

Yapılan açıklamada, fındık hasadı sezonunda patozlama işleminden sonra yol kenarlarına bırakılan fındık kapsüllerinin ciddi çevre kirliliğine yol açtığı, trafik güvenliğini tehlikeye soktuğu ve yol kenarlarındaki kanalları tıkayarak sele neden olabileceği vurgulandı.

Kabataş Kaymakamlığı, vatandaşların kapsülleri toplaması gerektiğini hatırlatarak, 5237 sayılı TCK'nın 181/1. maddesi gereğince çevreyi kasten kirletenler hakkında 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası verilebileceğini ve 2872 sayılı Çevre Kanunu uyarınca 2024 yılı için 4810 TL, ayrıca 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32. maddesi gereğince 2052 TL idari para cezası uygulanabileceğini belirtti.

Kaymakamlık, vatandaşların mağduriyet yaşamaması için fındık kapsüllerini patoz işleminden sonra çuvallayarak kaldırmalarının zorunlu olduğunu duyurdu.





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler