HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
25 Ağustos 2024 Pazar Saat: 18:17

KIZILHİSAR’DA YER YERİNDEN OYNADI

Altınordu Belediyesi’nin, bu yıl ilk kez düzenlediği Kırsal Hasat Şenliklerinin son durağı Kızılhisar Mahallesi oldu. Yüzlerce vatandaşın katıldığı şenlikte, coşkulu kalabalığa muhteşem bir gece yaşatıldı.
KIZILHİSAR’DA YER YERİNDEN OYNADI

Kültür ve sanatı kırsal mahallelere taşıyan Altınordu Belediyesi, ağustos ayı boyunca düzenlediği Kırsal Hasat Şenlikleri’nin sonuncusunu Kızılhisar Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Mahalle merkezinde düzenlenen şenliğe Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Akdeniz ve çok sayıda kişi katıldı. Şenlik, yüzleri çeşitli karakterlerle boyanan alandaki çocuk ve yetişkinlerin katıldığı pandomim gösterisiyle başladı. Ardından, çocuklar çalan şarkılar eşliğinde dans ederek eğlendi. 

Öte yandan Altınordu Belediyesi Mobil Sağlık Tarama Aracıyla da vatandaşların ücretsiz tansiyon ve şeker ölçümünü yaptı.

BAŞKAN TEPE: ŞENLİKLERİMİZİ KIRSAL MAHALLELERİMİZDE YAYGINLAŞTIRACAĞIZ

Şenlikte vatandaşların coşkusunu paylaşan Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, her mahallede ayrım gözetmeksizin çalışacaklarını belirterek, “Fındık hepimizin başının tacı. Dünyada Milattan Önce, Milattan Sonra diye kullanılan zaman dilimi varken, Ordu’muzda da bu zaman dilimi fındıktan önce, fındıktan sonra olarak ifade edilir. Ağustos ayı bizim emek ve alın teri ayımızdır. Fındık hasadımızın başladığı aydır. Sabahtan akşama kadar herkes daldan asılıyor.  Fındık topladığınız için de hepiniz yorgunsunuz. Biz de bu yorgunluğu biraz olsun hafifletmek istedik. Altınordu Belediyesi olarak bu yıl ilk defa Kırsal Hasat Şenlikleri düzenledik. Bugün 6’ncı ve son durağımız Kızılhisar Mahallemiz oldu. Bundan önce Saraycık, Bayadı, Gökömer, Kökenli, Mübarek mahallelerimizde coşkuyla şenliklerimizi gerçekleştirmiştik. Bugün aynı coşkuyu burada da görüyorum. Eğlenmek herkesin hakkı. Kültürü ve sanatı biz sadece kent merkezimizdeki mahallelerimizde değil, kırsal mahallelerimizde de yaygınlaştırmak istiyoruz. Bu yıl bu düşüncemizin temellerini attık. İnşallah önümüzdeki yıl daha bir başka şenliklerimizi gerçekleştireceğiz. Bu şenliklerimizi kırsal mahallelerimizin tamamında yaygınlaştıracağız” dedi.




Anahtar Kelimeler : KIZILHİSAR’DA, YER, YERİNDEN, OYNADI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler