HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
27 Ağustos 2024 Salı Saat: 14:59

KIRSAL HASAT ŞENLİKLERİNE VATANDAŞTAN TAM NOT

Altınordu Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğünce bu yıl ilk kez 6 kırsal mahallede uygulamaya konulan Kırsal Hasat Şenlikleri yoğun ilgiyle tamamlandı.
KIRSAL HASAT ŞENLİKLERİNE VATANDAŞTAN TAM NOT

Hasat döneminin yorgunluğunu gönüllerince eğlenerek atan vatandaşlar, gurbetten memleketlerine dönen mahalle sakinleriyle de bir araya gelme imkânı bularak birlik ve beraberliklerini güçlendirdiler. Şenlik coşkusunu yaşayan vatandaşlar, ortaya konulan etkinlikler dolayısıyla Altınordu Belediyesi’ne ve Belediye Başkanı Ulaş Tepe’ye teşekkür ettiler. 

BAŞKAN ULAŞ TEPE: “ETKİNLİKLERİ MAHALLE SAYISINI ARTIRIRAK GELENEKSEL HÂLE GETİRECEĞİZ”

Kırsal Hasat Şenliklerinde vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını belirten Belediye Başkanı Ulaş Tepe, “İlk kez gerçekleştirdiğimiz bu etkinliklerde beklediğimizin çok üzerinde bir katılım ve ilgiyle karşılaştık. Saraycık, Gökömer, Bayadı, Mübarek, Kökenli ve Kızılhisar mahallelerimizde ortaya koyduğumuz şenliklerde vatandaşlarımız, komşu ve akrabalarıyla bir araya gelip eğlenerek fındık hasadının yorgunluğunu attılar. Animasyon ve pandomim gösterileri, köy tiyatrosu ve halk müziği konseriyle etkinliklerimizi her yaştan hemşehrimize göre planladık. Şenliklerin yaygınlaştırılması konusunda diğer mahallelerimizdeki vatandaşlarımızdan da oldukça talep aldık. Samimi bir ortamda her anı renkli görüntülere sahne olan şenliğimizi önümüzdeki yıllarda mahalle sayısını artırmak suretiyle geleneksel hâle getireceğiz” dedi. 

KÜLTÜR İŞLERİ MÜDÜRÜ DR. ONUR YILMAZ: “ŞENLİKLER DAYANIŞMAYI ARTIRARAK MEMLEKET BAĞLARINI DA GÜÇLENDİRİYOR”

Şenlik, festival gibi etkinliklerin ön planda eğlence gibi görünen amaçlarının ötesinde çok daha fazla işleve sahip olduğunu belirten Kültür İşleri Müdürü Dr. Onur Yılmaz, “Dünyanın neresinde olursa olsun, öncesiyle sonrasıyla hasat dönemleri insanlığın toplum olarak tarih sahnesine çıktığı ilk anlardan itibaren çeşitli ritüellerle kutlanan önemli bir kültürel göstergedir.  Biz esasında unutulan, sıradanlaştırılan bir olguyu yeniden değerli ve görünür hâle getiriyoruz. Fındık, yalnızca tarımsal ekonomik bir değer değil, bir kültür olgusu olarak tüm yaşantımızı şekillendiriyor. Türkiye’nin her yerinde tarımsal ürünlerin hasat süreçlerinde çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Biz bunu fındık hasat sürecinde kırsal mahallelerimizde gerçekleştirerek bölgemizde ortaya koyduk. Şenliğe katılım sağlayan insanlar yalnızca eğlenmediler; hasat süreci dolayısıyla memleketlerine dönen gurbetçi yakınlarıyla da bir araya gelerek birlik ve beraberliklerini güçlendirdiler. Bu yönüyle de çok anlamlı bağlar kuruldu” dedi.

Bahar Balcı




Anahtar Kelimeler : KIRSAL, HASAT, ŞENLİKLERİNE, VATANDAŞTAN, TAM, NOT

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler