HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
28 Ağustos 2024 Çarşamba Saat: 13:13

1 Eylül'de Balıkçılık Sezonu Başlıyor

1 Eylül'de balıkçılık sezonu açılıyor, ancak bazı avcılık yasakları devam edecek.
1 Eylül'de Balıkçılık Sezonu Başlıyor

Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 1 Eylül 2024 itibarıyla denizlerdeki avcılık yasaklarının sona erdiğini duyurdu. Bu tarihte balıkçılık sezonunun başlamasıyla birlikte, çevirme ağları ve trol avcılığına açık alanlarda trol ağları kullanılarak avcılık yapılmasına izin verilecek.

Ancak, Ordu'nun karasularında ve Karadeniz genelinde bazı kısıtlamalar devam edecek. Ünye ilçesi Taşkana Burnu'ndan Gürcistan sınırına kadar olan bölgede trol avcılığı yasağı sürerken, kum midyesi avcılığı ve sürütme ağlarıyla avcılık da yasak. Ayrıca, yunuslar, Akdeniz fokları, deniz alaları, orfozlar, vatozlar, mahmuzlu camgöz köpekbalıkları ve mersin balıklarının avlanması tüm karasularda yasak.

Karadeniz’de 1 Eylül - 15 Aralık tarihleri arasında, kıyıdan itibaren 18 metre derinlikten itibaren gırgır ağlarıyla avcılık yapılması yasak. 16 Aralık - 14 Nisan tarihlerinde ise bu derinlik 24 metreye çıkarılacak. Diğer denizlerde ise dönem boyunca 24 metreden sığ sularda gırgır ağlarıyla avcılık yapılamayacak.

Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, aşırı avcılığın su ürünlerinin üreme şansını azalttığını, stokları düşürdüğünü ve deniz ekosistemini bozduğunu vurguladı. Bu nedenle düzenli ve dengeli avcılığın önemine dikkat çekildi. Zaman, yer, ağ ve boy yasaklarına uyulmasının gerektiği ve su ürünlerinin bol bol tüketilmesinin faydalı olduğu belirtildi.

Bahar Balcı




Anahtar Kelimeler : 1, Eylül'de, Balıkçılık, Sezonu, Başlıyor

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler