HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
28 Ağustos 2024 Çarşamba Saat: 13:18

“Çalışanlar Sosyal Güvenceden Yoksun Bırakılacak”

Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in kamuda esnek ve uzaktan çalışma modellerini getireceklerini açıklamasına karşı sert bir tepki gösterdi.
“Çalışanlar Sosyal Güvenceden Yoksun Bırakılacak”

Zengin, bu düzenlemenin milyonlarca kamu çalışanı ve yakınlarını olumsuz etkileyeceğini, memurların iş güvencesinin ortadan kalkmasına ve ücret düşüklüğüne neden olacağını belirtti.

Zengin, esnek çalışma modelinin kamu görevlilerinin elinde kalan son iş güvencesini ve ücretlerini gasp etme amacını taşıdığını öne sürdü. Esnek çalışmanın, kuralsızlaştırılmış ve sendikasızlaştırılmış bir çalışma düzeni getireceğini ve bu düzenlemenin, iş güvencesinin ortadan kaldırılmasına ve güvencesiz bir istihdam biçiminin kural haline gelmesine yol açabileceğini ifade etti.

Kamuoyunda memurların çalışma saatlerinin düşürüleceği algısının oluşturulmasının, esnek ve güvencesiz işlerin yaygınlaşmasını amaçladığını belirten Zengin, bu tür düzenlemelere karşı olduklarını vurguladı. Ayrıca, uzun süredir memur alımında yaşanan düzensizliklere ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile diğer düzenlemelere atıfta bulunarak, bu tür değişikliklerin saha esnek ve kuralsız bir çalışma hayatı amacına hizmet edeceğini söyledi.

Zengin, sendikaların görüşleri alınmadan yapılacak esnek mesai ve yarı zamanlı çalışma modellerinin memurlar aleyhine sonuçlanacağını, esnek çalışmanın sosyal yardımlardan yoksun bırakma ve sendikasızlığa neden olacağını öngördü. Ayrıca, bu modelle toplu sözleşme düzeninin ortadan kaldırılmasının ve çalışanların sosyal güvenceden mahrum bırakılmasının söz konusu olacağını belirtti.

Sonuç olarak, Zengin, esnek çalışma ve yarı zamanlı çalışma modelleriyle sendikasız ve savunmasız kamu görevlilerinin istihdam edilmek istendiğini ifade ederek, bu düzenlemelere karşı duracaklarını ve sosyal devlet ilkelerinin korunması gerektiğini vurguladı.

AHMET FURKAN ÇETİN





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler