HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
28 Ağustos 2024 Çarşamba Saat: 13:43

ALTINORDU HAREKATI’NDA BEŞİNCİ DURAK KUMBAŞI

Altınordu Belediyesi’nin, ilk olarak kent merkezindeki mahalleler için uygulamaya koyduğu ‘Altınordu Harekatı’, tüm hızıyla devam ediyor.
ALTINORDU HAREKATI’NDA BEŞİNCİ DURAK KUMBAŞI

Cadde, sokak ve camilerin temizliğinin yanı sıra yol ve kaldırım bakım-onarım çalışmalarıyla mahallelere nefes aldıran Altınordu Belediyesi’nin beşinci durağı Kumbaşı Mahallesi oldu. Yapılan çalışmalarla mahalledeki görüntü kirlilikleri ortadan kaldırılarak cadde ve sokaklara estetik bir görünüm kazandırılıyor.

Yaşanılabilir şehir, mutlu insanlar ve gülen yüzler için dört koldan çalışmalarını sürdüren Altınordu Belediyesi, herkesin yaşamaktan keyif aldığı mahalleleri vatandaşlarla buluşturmak için başlattığı ‘Altınordu Harekatı’ kapsamındaki temizlik ve bakım-onarım çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Bahçelievler, Akyazı, Durugöl ve Cumhuriyet mahallelerinin ardından ‘Altınordu Harekatı’ çalışmalarına Kumbaşı Mahallesi’nde devam edildi. Temizlik İşleri, Fen İşleri, İmar, Zabıta ile Park ve Bahçeler Müdürlüğünce mahalle genelinde yürütülen çalışmalarda; cadde ve sokaklardaki yabani otlar biçilerek, süpürme, yıkama ve temizleme çalışmaları gerçekleştiriliyor. Ayrıca çöp konteynerleri de boyanarak, hijyenik bir görünüme kavuşturuluyor.

Kumbaşı Mahallesi’nde yağmur, ağır tonajlı araçlar, kazı çalışmaları gibi nedenlerle bozulan yollarda ve kaldırımlarda bakım-onarım çalışması yapılarak, yollar ve kaldırımlar konforlu hale getirildi. Mahalledeki camilerin içlerinde ve avlusunda da kapsamlı bir temizlik çalışması yürüten ekipler, parklarda da çocukların güvenle oynayabilmeleri için çalışma yaptı. Sokak hayvanları için çeşitli noktalara yerleştirilen kulübelerin temizliği yapılarak, mama kapları değiştirildi ve mama takviyeleri yapıldı.

Kumbaşı Mahallesi’ndeki çalışmaların hafta boyunca devam edeceği bildirildi.

BAŞKAN TEPE ÇALIŞMALARI TAKİP ETTİ

Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, beraberindeki Kumbaşı Mahalle Muhtarı Nevin Gül ve ilgili müdürlerle birlikte çalışmaları sahada takip etti. Ardından mahalledeki sorunlu bölgelerde inceleme yapan Başkan Ulaş Tepe, acil sorunların bir an önce çözüme kavuşturulması için gerekli olan çalışmaların başlatılacağını bildirdi. 

ESNAF VE VATANDAŞLARDAN SEVGİ SELİ

Başkan Tepe, mahalle gezisi sırasında esnaf ve vatandaşlar tarafından sevgiyle karşılandı. Mahallede bulunan esnafları tek tek gezerek ‘hayırlı kazançlar’ temennisinde bulunan Ulaş Tepe, vatandaşlarla da bir süre sohbet etti. Mahalle sakinlerinin sorunlarını dinleyen Tepe, çözüm noktasında çalışma yapılacağını ifade etti. 

“A’DAN Z’YE HER NOKTADA ÇALIŞIYORUZ”

İncelemelerinin ardından açıklamalarda bulunan Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, Kumbaşı Mahallesi’nin yapılan çalışmalarla daha modern bir görünüme kavuşacağını söyledi. Her mahallenin kendine has güzelliği olduğunu belirten Başkan Tepe, “Şehrimizi daha modern bir hale getirmek için gayretle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Pilot olarak kent merkezimizde bulunan mahallelerimizde başlattığımız temizlik ve onarım çalışmalarını kapsayan Altınordu Harekatı çalışmalarımızın beşincisini Kumbaşı Mahallemizde gerçekleştiriyoruz. Mahallemizin caddelerini, sokaklarını yıkıyoruz. Çöp konteynerlerini daha hijyenik hale getiriyoruz. Mahallemizde bulunan çocuk parklarımızla ilgili çalışma yürütüyoruz. Kısacası A’dan Z’ye her noktada çalışıyoruz” dedi.

“MAHALLEMİZE YENİ GÜZELLİKLER KATMAK İSTİYORUZ”

Mahallelerdeki camilerde de temizlik çalışması yapıldığını kaydeden Tepe, “Sadece cadde ve sokak temizliği yapmıyoruz. Bunun yanında özellikle camilerimizin tamamını da temizliyoruz. Sokak hayvanlarımıza yönelik de çalışmalar yapıyoruz. Patili dostlarımızın bütün beslenme noktalarını hem yeniliyoruz hem de mamalarını koyuyoruz. Mahallemizdeki yabani otlara yönelik ciddi şikayetler vardı. Ekiplerimiz yabani otların temizlenmesi noktasında da çalışmalarını sürdürüyorlar.  Yapılmış bir halı sahamız vardı. Halı sahamızın da çevre düzenlemesini 1 aylık bir süre içerisinde yapacağız ve gençlerin daha fazla vakit geçirebilecekleri temiz bir alanı mahallemize kazandırmış olacağız. Yapılacak olan yollarımız ve altyapı çalışmalarına yönelik bir yol haritası belirlemek için incelemelerimizi yaptık. En kısa sürede çalışmalarımızı tamamlayacağız. Mahallemize yeni bir güzellikler katmak istiyoruz. Hijyenik bir ortamda, ter temiz bir şehirde yaşamak hepimizin hakkı. Ama en büyük temizlik tabi ki kirletmemek. Biz temizliyoruz. Korumak, kollamak hepimizin görevi. Ben emek veren ve katkı sunan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

MUHTAR GÜL: DAHA TEMİZ BİR MAHALLEYE KAVUŞMUŞ OLACAĞIZ

Kumbaşı Mahalle Muhtarı Nevin Gül ise, yapılan çalışmalar için Başkan Tepe’ye teşekkür ederek, “Altınordu Belediye Başkanım Sayın Ulaş Tepe ile birlikte sorunlarımızı yerinde inceledik. Sayın başkanımız acil olarak çözüme kavuşturulması gereken sorunlarımızın notlarını aldı. Mahallemizin temizliği de bugünden itibaren başladı. Bu çalışmalarla daha temiz bir mahalleye kavuşmuş olacağız. Sayın başkanımıza bu güzel hizmetlerinden dolayı şahsım ve mahalle sakinlerim adına çok teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

Muzaffer Şensoy





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler