HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
29 Ağustos 2024 Perşembe Saat: 12:33

Çambaşı ve Paşakonağı Yaylalarına Beton Yol

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in öncülüğünde yaptığı yol yapım çalışmaları ile Ordu genelinde konforlu bir ulaşımın kapılarını aralayan Büyükşehir Belediyesi çalışmalarını aralıksız sürdürü
Çambaşı ve Paşakonağı Yaylalarına Beton Yol

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Karadeniz Bölgesi'nin yaylalarını ve turizm merkezlerini birbirine bağlayacak olan Yeşil Yol Projesi içerisinde bulunan Kabadüz ilçesi Çambaşı Yaylası ve Giresun Paşakonağı Yaylası güzergahında beton yol çalışmalarına başladı.

Yapılan çalışmalarla ilçeleri modern yollarla buluşturan ekipler, turizme ciddi katkı sunacak “Yeşil Yol” çalışmalarına da büyük önem veriyor.

Bu kapsamda Yeşil Yol Projesi ile 9 ilin yaylarını birbirine bağlayan, toplam uzunluğu 2 bin 600 km’lik olan yolun 235 km’si Ordu topraklarında yer alan ve 125 km’sinin Ordu Büyükşehir Belediyesinin sorumluluğunda olan yolda çalışmalar devam ediyor.

4.6 KM’LİK GÜZERGAHTA ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Bu kapsamda Kabadüz ilçesi Musakırık Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Çambaşı ile Giresun Paşakonağı Yaylalarını birbirine bağlayan 4.6 km’lik güzergahta Ordu Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri beton yol çalışmalarına başladı.

İki ilin yayla yolları bağlantısında çalışan ekipler iklim şartlarının uygun olması halinde çalışmaları tamamlayarak hizmete sunacak.

Çambaşı merkezine kadar uzanan yol aynı zamanda Gavurbükü, Camışalanı, Martalanı, Seyit, Konakdüzü, Beşiktaş Obalarına da hizmet verecek.

9 İLİN YAYLALARINI BAĞLAYACAK

Yeşil Yol Karadeniz’de 9 ilin yaylalarını birbirine bağlayacak. Proje kapsamında Samsun, Ordu, Giresun, Tokat, Gümüşhane, Bayburt, Trabzon, Rize ve Artvin yaylalarını birbirine bağlanacak. Yeşil Yolu kullanan turistlerin, Samsun'dan başlayıp Sarp Sınır Kapısı'na kadar doğaya dokunarak, doğayı izleyerek turizm faaliyetine katılması üzerine planlanmış bir çalışma. 2 bin 600 km’lik güzergâhın Ordu sınırları içerisindeki sorumluluk alanında Büyükşehir Belediyesi ekipleri özverili çalışma yürütüyor.




Anahtar Kelimeler : Çambaşı, ve, Paşakonağı, Yaylalarına, Beton, Yol

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler