HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
29 Ağustos 2024 Perşembe Saat: 12:49

GÜBRE VE MAZOT DESTEĞİ KALDIRILDI

Milyonlarca çiftçi için verilen Mazot ve Gübre desteği Cumhurbaşkanı Kararıyla, 2025 yılından itibaren kaldırıldı
GÜBRE VE MAZOT DESTEĞİ KALDIRILDI

 Cumhurbaşkanı Kararıyla, 2025 yılından itibaren çiftçilere ödenen mazot ve gübre destekleri kaldırıldı. Bununla birlikte 17 üründe verilen fark ödemesi (prim) desteği kesilmiş oldu.

 Resmi Gazete'de yayınlanan kararlarda '2025-2027 Yıllarında Yapılacak Bitkisel Üretime Yönelik Desteklemeler ile Diğer Bazı Tarımsal Desteklemelere İlişkin bilgiler verildi.

ÇOK SAYIDA ÜRÜN PLANLAMA KAPSAMINA ALINDI

Cumhurbaşkanlığı kararıyla, Tarımsal Üretimin Planlanması Kurulu tarafından arpa, aspir, ayğlık ayçiçeği, buğday, kolza (kanola), kuru fasulye, mercimek, dane mısır, nohut, kütlü pamuk, patates, kuru soğan, soya ve yem bitkileri planlama kapsamına alındı.

Resmi Gazete'de yayınlanan kararda 2025 yılından itibaren gübre ve mazot desteği ile 17 üründe verilen fark ödemesi (prim) desteği tamamen kaldırıldı. Çiftçi son kez 2024 üretim yılı için gübre, mazot ve prim desteği alacak.

BAKAN YUMAKLI AÇIKLADI

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, 2025- 2027 Yıllarında Yapılacak Bitkisel Üretime Yönelik Desteklemeler ile Diğer Bazı Tarımsal Desteklemelere İlişkin Kararın Resmi Gazete’de yayımlandığını bildirdi.

Yumaklı, "Böylece çiftçilerimizi planlı üretime yönlendirecek ve plansız üretimin getirdiği bir takım olumsuzlukların da önüne geçmiş olacağız" dedi.

EKONOMİ YAZARI DUYURDU

Ekonomi gazetesi tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım, çiftçilere verilen mazot, gübre ve prim desteğinin kaldırıldığını duyurdu.

Yıldırım, "Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile 2025- 2027 dönemi bitkisel üretim destekleri açıklandı. Karara göre, 2025 yılından itibaren gübre ve mazot desteği ile 17 üründe verilen fark ödemesi (prim) desteği tamamen kaldırıldı. Çiftçi son kez 2024 üretim yılı için gübre, mazot ve prim desteği alacak" dedi. MİLLİ GAZETE




Anahtar Kelimeler : GÜBRE, VE, MAZOT, DESTEĞİ, KALIDIRILDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler