HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
29 Ağustos 2024 Perşembe Saat: 17:31

Savaş Çelebi: "Fındık Üreticileri Mağdur"

Almanya'dan memleketi Ordu'ya yıllık iznini geçirmek için gelen gazeteci Savaş Çelebi, tatil sonrası şehirdeki siyasi ve ekonomik durumları ele aldığı kapsamlı bir değerlendirme yaptı.
Savaş Çelebi: "Fındık Üreticileri Mağdur"

Savaş Çelebi, fındık üreticisinin yaşadığı zorlukları vurgulayarak, "Fındık can çekişiyor, üretici perişan. Kokarca böceği gibi laboratuvar ürünü zararlılar fındık ve diğer ürünlere büyük zarar verdi" dedi. Çelebi, fındık üreticilerinin amele parasını bile çıkaramadığını ve devletin fındık politikalarının yetersiz olduğunu belirtti. 


“1 YIL UMUTLA BEKLENEN  GEÇİM KAYNAĞI HEBA OLDU”

Avrupa da fındığın başkenti olarak Türkiye’nin görüldüğüne dikkat çeken Savaş Çelebi , Almanya da dahil bir çok ülkenin Türkiye’nin fındığına mecbur olduklarını hatta Almanya’nın açık açık Türkiye’ye tek muhtaç olduğumuz konu Fındık demesine rağmen, fındık üzerinde oynanan oyun ve fındığın bitirilmesini seyreden bir Hükümetin, hükümeti de seyreden bir muhalefet patisinin olduğunu vurguladı. 

Çelebi,  “Tatilim genelde fındık dönemine gelir ve bende fındık üreticilerinde, fındık alan fabrikalarda manavlarında bir heyecan bir mutluluk görüyordum ama bu sene herkes mutsuz. Kokarca diye tabir edilen ve tamamen laboratuvar ürünü olduğu belli olan bir böcek, fındıktan alın, yetiştirilen tüm sebze, meyvelere zarar vererek üreticileri mağdur etmiştir. Perşembe, Fatsa ilçeleri ile Ordu’nun bazı sahil köylerindeki fındıklar üreticinin elinde kaldı. Amele parasını bile çıkaramadı, 1 yıldır ümitle beklenen geçim kaynağı heba oldu. Ülkemize yılda minumum 2.5 milyar dolar döviz kazandıran üründen bahsediyoruz . Devletin yanlış fındık politikası, gelişi güzel her yere fındık dikiminin önünü açması, desteklemesi fındık üzerinde oyundan başka bir şey değildir. Dünya ile rekabet eden bir ürünümüz var ama para etmiyor, destek görmüyor, kokarca böceği denilen bir bela ile bile baş edilemiyor. Korkum bu yıl Perşembe ve Fatsa ya olan tüm ilçelere sirayet ederek kimseyi bahçeye sokmayacak duruma getirilecek . Hükümet Partisi Milletvekilleri, belediye Başkanları, siyasi parti il ve ilçe yönetimleri sessiz , onlardan daha çok sessiz olan birde muhalefet partisi Milletvekilleri ve parti il ve ilçe yönetimi ne demek lazım siz değerli okuyucalarımıza bırakıyorum değerlendirmesini” dedi.


“YAPILAN HİZMETLER YETERSİZ”

Çelebi, Ordu'daki yerel yönetimlerin hizmet noktasında yetersiz kaldığını ve şehirdeki yolların bile değişmediğini belirterek ,  "Yapılan hizmetler yetersiz, eleştirdiğimiz noktalar ise ortada. Ordu'da geçen yıldan bu yıla herhangi bir değişiklik göremedim," dedi. Çelebi, yerel yönetimlerin, özellikle fındık üreticisi ve sanayicilere yeterince destek olmadığını vurguladı.

Savaş Çelebi, siyasi partiler arasındaki rekabetin savaş gibi algılandığını ve bu durumun yerel yönetimlere olumsuz etkiler yaptığını belirterek,  CHP'nin Altınordu'daki zaferinin ardından yaşanan zafer sarhoşluğunun, parti içindeki uyumu ve başarılı yönetimi olumsuz etkilediğini ifade etti.

Çelebi, genel olarak Ordu'nun ve Türkiye'nin mevcut siyasi ve ekonomik durumlarının eleştirilmesi gerektiğini ve şehirdeki eksikliklerin bir an önce giderilmesi gerektiğini ifade ederek,  "Siyasetin uzlaşma ve iş birliğine açık olması gerekiyor. Aksi takdirde şehrin ve ülkenin geleceği riske girebilir," dedi. 


KAYBEDEN ORDU OLUYOR

Gazeteci Çelebi ‘’ Ülkenin Hükümet Partisi ile Muhalefet Partisi için söylenen bir noktada uzlaşmadıkça bir taraf her zaman kaydeder bir tarafta her zaman kazanır mantığı Ordu yerel yönetimler ve siyasi partiler içinde geçerlidir. Siyaset kurumu ve siyaset partileri rekabetçi ama uzlaşmaya açık, rekabetçi ama iş birliğine açık olmak zorundalar. Konu Ordu olunca, Orduya hizmet ve bir çivi çakmaksa hangi düşünceye sahip olunursa olunsun hangi partiye mensup olunursa olunsun ortak payda da buluşmak ve anlaşmak zorunda olduklarını kabullenmek lazım. Yapılanı alkışlamak, yapılamayanı eleştirmek gerek elbet, ben Ordu da geçen yıldan bu yıla yeni yapılan , hizmete sokulan, değişen bir şey görmedim. Yolları bile değişmemiş. Geçen yıl nasıl bozuksa bu yılda yollardaki çile devam ediyor. Laf çok hizmet yok , yazık Ordu’ma , yazık bu insanlara, tribüne oynamak kime ne kazandırır bilemiyorum. İnsanlar hizmetleri ile anılır, çok merak ediyorum sizler nelerle anılacaksınız. Fındığa sahip çıkamayan, fındık üreticisine sahip çıkamayan , Türkiye’nin ilk Havaalanına sahip çıkamayan, Ordu ya hizmet etmek için gelen işadamlarına sahip çıkamayan, sanayicisine sahip çıkamayan, mevcut fabrikaları başka illere taşıyan iş adamlarını durduramayan , küstüren siyasilerimiz, belediye başkanlarımız, partilerimiz var bizim ne mutlu Ordu.  İnsanlar ya güzellikleri ya da rezillikleri ile anılır. Ordu tarihi  hizmet edeni de , etmeyeni de asla unutmayacaktır ve egosuna yenik düşen sayın siyasiler unutmayın “anıl”acaksınız merak etmeyin! ‘’ diye konuştu.

Umut Demir




Anahtar Kelimeler : Savaş, Çelebi:, "Fındık, Üreticileri, Mağdur"

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler