HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
1 Eylül 2024 Pazar Saat: 14:29

BALIKÇILARA MALZEME DESTEĞİ

Başkan Kaya Balıkçılara Destek Verdi, Yeni Sezon İçin İyi Dileklerde Bulundu
BALIKÇILARA MALZEME DESTEĞİ

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, 1 Eylül’de başlayacak olan yeni av sezonu öncesinde Trabzon Merkez Su Ürünleri Kooperatifi’ne bağlı balıkçılara destek verdi. Faroz Balıkçı Barınakları'nda düzenlenen etkinlikte Başkan Kaya, balıkçılara malzeme desteği sunarak yeni sezonun bol ve bereketli geçmesini temenni etti. Etkinliğe CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak, Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri ve amatör balıkçılar katıldı.

"41 Projemizden Bir Tanesi Balıkçılara Destek"

Başkan Kaya, belediye başkanlığına aday olduğu dönemde Trabzon’a 41 proje vaadinde bulunduğunu ve bunlardan birinin balıkçılara destek olduğunu belirtti. Bu desteklerin tekne bakımı, ekipman onarımı, ağ tamiri, tiner, boya ve astar gibi malzemeleri kapsadığını söyleyen Kaya, "Gücümüz yettiğince balıkçı esnafımıza destek sağlamak istedik. Bugün verdiğimiz sözleri yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yeni sezonda hep birlikte güzel bir dönem geçireceğiz ve vatandaşlarımız daha taze balıklara ulaşabilecek" dedi.

"Çalışan ve Üreten Herkese Destek Olmayı Görev Sayıyoruz"

Başkan Kaya, belediye olarak tarımsal faaliyetlerden hayvancılığa, balıkçılıktan sebze meyve üretimine kadar her alanda destek verdiklerini vurguladı. "Sosyal belediyecilik anlayışımızla, halkımızın yaşam kalitesini artırmak için çalışıyoruz. Yeni projelerimizle, üreten kadınların para kazanabileceği pazarlar açıyor, cenaze evlerine taziye yemekleri gönderiyoruz" şeklinde konuştu.

"Balıkların Yaşam Alanları Yok Edildi"

Karadeniz Sahil Yolu’nun yapımının ardından kıyılardaki doğal yapının bozulduğunu ve balıkların yaşam alanlarının yok edildiğini belirten Başkan Kaya, "Çocukluğumda Karadeniz’den bolca balık çıkarken, şimdi çeşitler azaldı. Yöneticilerin hataları ve akılsız projeler nedeniyle balıklar kıyılarımızı terk etti" dedi. Kaya, Trabzon sahilinin 114 km uzunluğunun 94 km’sinin dolgu ile kaplandığını ve bu durumun doğaya büyük zarar verdiğini ifade etti.

"Balıkçılara Malzeme Desteği Yapıldı"

Etkinlikte, Ortahisar Belediyesi tarafından balıkçılara epoksi boya, epoksi astar ve epoksi tiner ile bere dağıtıldı. Başkan Kaya, "Yeni sezon öncesinde bu desteklerin sizler için küçük bir katkı sağlayacağını düşünüyoruz" dedi.

"Balıkçılardan Talepler Dinlendi"

Başkan Kaya, balıkçıların taleplerini dinleyerek Gülcemal dolgu alanıyla ilgili şikayetlerin daha dikkatli değerlendirilmesi konusunda gereken adımları atacaklarını belirtti.

Başkan Kaya, yeni sezonun balıkçılar için bolluk ve bereket getirmesi temennisinde bulunarak, "Vatandaşlarımıza uygun fiyatlı taze balıklar sunarak hem sizler kazanacak hem de vatandaşlarımız mutlu olacaktır" dedi. Etkinlik, Başkan Kaya ve beraberindekilerin balıkçı teknelerine binerek denize açılması ve ağ serilmesiyle son buldu. BAHAR BALCI




Anahtar Kelimeler : BALIKÇILARA, MALZEME, DESTEĞİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler