HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
1 Eylül 2024 Pazar Saat: 19:18

"Bıçak Artık Kemiğe Dayandı"

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, fındık üreticilerinin yaşadığı sorunlar ve bölgedeki çevresel tahribata dikkat çekmek amacıyla düzenlediği 100 kilometrelik yürüyüşünü Altınordu Tahıl Pazarı’nda bir basın toplantısı
"Bıçak Artık Kemiğe Dayandı"

Adıgüzel’in yürüyüşü, Gürgentepe ilçesinden başlayarak Ordu il merkezine kadar devam etti. Gürgentepe’deki bir fındık bahçesinden yola çıkan Adıgüzel, Çamaş, Fatsa ve Perşembe ilçelerinden geçerek Ordu’ya ulaştı.

"Kartellere Peşkeş Çekilmesine Müsaade Etmeyeceğiz"

Basın toplantısında konuşan CHP Ordu İl Başkanı Bülent Akpınar, fındık üreticilerinin yaşadığı sorunların ciddi boyutlara ulaştığını vurguladı. Akpınar, “Kartellere ülkemizin peşkeş çekilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Fındık üreticilerinin sesini duyurmaya devam edeceğiz. Fatsa’da çiftçiler sıfır randımanla fındık satmak zorunda kalıyor. Bu sorun sadece fındıkla sınırlı değil, diğer tarım ürünlerini de etkileyebilir. Yetkilileri bu duruma karşı acil önlem almaya çağırıyoruz” dedi.

"Bıçak Artık Kemiğe Dayandı"

Dr. Mustafa Adıgüzel ise yürüyüşün sonunda yaptığı açıklamada, son yıllarda uygulanan yanlış fındık politikalarının üreticileri zor durumda bıraktığını belirtti. Adıgüzel, “Fındık mirasımızı korumak için mücadele ediyoruz, ancak artık bıçak kemiğe dayandı. Sadece göstermelik önlemler alınıyor, gerçek bir çözüm sağlanmıyor. Maden kartelleri, tarım arazilerimize engel oluyor ve üreticileri fındık bahçelerini terk etmeye zorluyor” şeklinde konuştu.

"Erdoğan’ı Bölgeye Çağırıyoruz"

Adıgüzel, fındık üreticilerinin karşı karşıya olduğu kokarca sorununun da çözülmesi gerektiğini vurguladı. “Kokarca sorununa karşı somut adımlar atılmalı. Ancak Sayın Erdoğan bu konuda duyarsız kalıyor. Çiftçiler olarak, eğer bu sistem böyle devam ederse, vergi yükünü azaltmak için yüzde 10'u bağışlamayı teklif ediyoruz. Ayrıca Sayın Erdoğan’ı bölgeye gelip durumu yerinde görmeye davet ediyoruz” dedi.

Yürüyüş sırasında hayatını kaybeden parti üyesi Belgin Kayaalp’i de anan Adıgüzel, “Yürüyüşümüzün beşinci gününde yol arkadaşımızı kaybettik. Belgin Abla, bu yürüyüşün Altınordu Tahıl Pazarı’nda tamamlanmasını istemişti. Ona verdiğimiz sözü tuttuk ve onu kalbimizde taşıyarak bu yürüyüşü tamamladık” ifadelerini kullandı.




Anahtar Kelimeler : "Bıçak, Artık, Kemiğe, Dayandı"

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler