HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
2 Eylül 2024 Pazartesi Saat: 12:28

Sokak röportajlarına ve Youtube'a RTÜK ayarı

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, katıldığı bir programda YouTube ve sokak röportajlarına yönelik önemli açıklamalarda bulundu.
Sokak röportajlarına ve Youtube'a RTÜK ayarı

Şahin, YouTube üzerinden yapılan haber içeriklerinin RTÜK'ten lisans alması gerektiğini ve sokak röportajlarına ilişkin düzenlemeler getirileceğini duyurdu.

Şahin, YouTube'un içeriklerinin kapatılmasını değil, düzenlenmesini amaçladıklarını belirtti. YouTube ve diğer dijital medya platformlarında yayın yapanların yıllık düzenli ödeme yapmak suretiyle 10 yıllık bir lisans alacaklarını ifade etti. Ayrıca, YouTube ve diğer dijital medya platformlarından elde edilen toplam gelirlerin %1,5’inin RTÜK’e ödeneceğini ekledi.

Sokak röportajlarına ilişkin olarak da, röportajlarda iftira atılmasının ve yanlış bilgi verilmesinin önüne geçileceğini vurgulayan Şahin, bu tür içeriklerin de belirli kurallar çerçevesinde düzenleneceğini açıkladı. Şahin, bu düzenlemeyle ilgili görüşmelerin sürdüğünü ve tekliflerinin değerlendirileceğini belirtti.

Bu açıklamalar, dijital medya ve sokak röportajlarının denetlenmesi konusunda yeni bir dönemin başlangıcını işaret ediyor.

BAHAR BALCI




Anahtar Kelimeler : Sokak, röportajlarına, ve, Youtube'a, RTÜK, ayarı

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler