HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
2 Eylül 2024 Pazartesi Saat: 16:23

Ordu’da Yeni Adli Yıl Başladı

Ordu Baro Başkanı Av. Sibel Torun’un Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Başkan Torun günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı.
Ordu’da  Yeni Adli Yıl Başladı

Başkan Torun konuşmasında, adli yılın hayırlı olmasını dileyerek, “Cumhuriyetimizi bize armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum. Yeni adli yılın, hukukun üstün olduğu, demokrasinin işler hale geldiği ve insan hakları ihlallerinin yaşanmadığı bir yıl olmasını temenni ediyorum,” dedi.

Adaletin sağlıklı ve hızlı bir şekilde tesis edilmesi gerektiğine dikkat çeken Torun, “Adalet beklentisine cevap vermek, hepimizin sorumluluğudur. Ordu Barosu olarak insan hakları ve hukukun üstünlüğü konularında mücadele etmeye devam edeceğiz,” şeklinde konuştu.

Torun, hukuk fakültelerinin kalitesizleşmesi, stajyer avukatların çalışma şartlarının iyileştirilmesi, kamu avukatlarının özlük haklarının düzenlenmesi gibi birçok mesleki sorunun çözülmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, avukatlara dönük şiddet vakalarının önlenmesi ve adil yargılamanın sağlanması için yasal düzenlemeler yapılması gerektiğini vurguladı.

Konuşmasının sonunda, “Hukuk devleti mücadelesini hiçbir şartta bırakmayalım, umutlarımızı yitirmeden adalet için birlikte mücadele edelim,” diyerek sözlerini tamamladı.  MEHMET EMİN DANIŞ




Anahtar Kelimeler : Yeni, Adli, Yıl, Başladı

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler