- 17:19 Üç gün trafiğe kapatılacak
- 17:13 Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Gazilere Teşekkür Etti
- 17:09 İki partiye kapıları kapattı
- 16:58 Bir araçta uyuşturucu ve tüfek ele geçirildi
- 16:48 İstinat duvarına çarpan tırın sürücüsü yaralandı
- 16:45 Yapı Ruhsatlarında Büyük Düşüş
- 16:44 Silah kaçakçılığı operasyonunda 1 zanlı yakalandı
- 16:44 Türk çayı ihracatı 19,8 milyon doları aştı
- 16:41 MEB, aileler için "veli rehberlik" kitaplarını yayımladı
- 16:40 A Milli Erkek Basketbol Takımı, yarın Macaristan'ı konuk edecek
- 16:39 Refakatçi hemşirenin ölümüne ilişkin soruşturma tamamlandı
- 16:35 Teğmenlerin Disipline Sevkine İlişkin Açıklama
- 16:36 Fındık Kabuğundan Aktif Karbon Üretilecek
- 16:19 Bakan Yumaklı Ordu’ya Geliyor
- 16:04 Diyarbakır anneleri evlatlarının yolunu gözlüyor
Fındık Fiyatı
Başkan Tepe, “Ödediğimiz krediler faize gidiyor”
Altınordu Belediye Meclisi Eylül Ayı Olağan Toplantısı’nda belediyenin geçmiş dönemdeki borçlarına ve kredilerine ilişkin açıklamalarda bulunan Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, “250 bin nüfuslu bir kentin belediyesinin İller Bankası’ndaki kredi limiti, geçmiş dönem çekilen krediler nedeniyle 45 milyon TL kalmış” dedi.
Altınordu Belediye Meclisi Eylül Ayı Olağan Toplantısı, gerçekleştirildi. Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe başkanlığında Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya Cumhuriyet Halk Partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve İYİ Partili meclis üyeleri katıldı. Başkan Ulaş Tepe’nin gündeme dair konuşmasıyla başlayan toplantıda 18 gündem maddesi görüşüldü. Gündem maddeleri oy birliği ve oy çokluğuyla meclis üyeleri tarafından kabul edildi.
“55 MİLYON TL KREDİ ÖDEMESİNİN 40 MİLYONU FAİZE GİTTİ”
Toplantıda kendisine belediyenin mali durumuna ilişkin soru yöneltilmesi üzerine cevap veren Başkan Tepe, “Biz göreve geldiğimizde 585 milyon TL borcumuz vardı. Sadece krediler için bugüne kadar 55 milyon TL ödeme yapmışız. Borcumuz bizim 10 milyon TL azalmış. Niye biliyor musunuz? Bizim ödediğimiz para faize gidiyor. Sadece 40 milyon TL parayı biz faize ödemişiz. Biz 40 milyona bu şehre inanılmaz güzel işler yapabilirdik. Ancak maalesef önceki dönemden çekilmiş bazı krediler var. O kredilerle ilgili biz borç ödüyoruz. Bugüne kadar biz ALBEL, belediye olmak üzere belli alanlarda 3 icra çözdük. Her seferinde böyle borcumuz var, şu oldu, bu oldu diye konuşmak istemiyoruz. Konuyu sizler açtığınız için biz sizlere açıklama yapıyoruz. Bunları konuşmak çok doğru da değil. Bizim marifetimiz iş yapmak. Yaptığımız işlerin de daha güzelini yapmak” diye konuştu.
“ÇALIŞMALARIMIZDA TASARRUF YAPIYORUZ”
Borçların ödenmesi için gayretle çalıştıklarını belirten Ulaş Tepe, “Bu borçların ödenmesi noktasında da tasarruf yapıyoruz. Örneğin; Kent Lokantasını belediyemizin altına inşa ediyoruz. Bunu başka yerde de kiralayabilirdik. Ancak belediyenin altındaki iş yerlerinde ecri misille duran kiracıları tahliye ettik. Oradaki boşalan alana vatandaşlarımızın yaşamına dokunacak olan Kent Lokantasını yapıyoruz. Emeklihane için yeni bir inşaat yapmak yerine atıl durumda duran belediyemize ait alanı bu projemiz için değerlendirdik. Tasarruf konusunda hassas olduğumuzu da bilmeniz lazım” şeklinde konuştu.
KENDİ İMKÂNLARIMIZLA YAPTIĞIMIZ İKİ FARKLI SOSYAL PROJEYİ BU AY HİZMETE AÇIYORUZ
Borç edebiyatı yaparak hizmetlerde herhangi bir aksama yaşatmıyoruz diyen Başkan Tepe, “Sosyal belediyecilikte yapımına başladığımız uygulamalarımızı bu ay içerisinde tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacağız. Kent Lokantası’yla kaliteli yemeği ucuza sağlarken, Emeklihane projemizle de emeklilerimize vakit geçirebilecekleri çok güzel bir yapıda hizmet vereceğiz. Bu projeler için elimizde var olan ancak atıl ya da verimsiz kullanılan mekânları değerlendirdik. Kendi mekânlarımızla ekip ve ekipmanlarımızla projeler üretmenin mutluluğunu yaşıyoruz.
DENİZLİ BÜYÜKŞEEHİR BELEDİYESİ’YLE KARDEŞ BELEDİYE PROTOKOLÜ
Kardeş belediyecilik uygulamalarının örnek projelerin kentlere entegre olması noktasında verimli olduğunun altını çizen Başkan Tepe, “Bu kapsamda Denizli Büyükşehir Belediyemizle kardeş belediye olacağız. Onların uyguladıkları çok güzel projeler var. İkili ilişkilerimizi güçlendirerek çalışmalar yürüteceğiz. Örneğin, Denizli’de sokak hayvanlarının beslenmesi noktasında geliştirilen bir proje var. Kentteki atık yiyecekleri mamaya dönüştürüyor. Aynı projeyi Altınordu’da da uygulamak istiyoruz. Bu sayede yıllık 8-10 milyon civarında mama konusunda harcanan bütçemizden tasarruf edeceğiz” dedi.
KOKARCAYLA MÜCADELE İÇİN BAŞKAN TEPE’YE YETKİ VERİLDİ
Öte yandan Karadeniz’i istila eden kahverengi kokarca böceğiyle mücadele edilmesi için Belediye Başkanı Ulaş Tepe yetki aldı. Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Tepe, şöyle konuştu:
“Meclis toplantımızdan önce İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzde sorunla ilgili gerçekleşen toplantıya bizzat katıldım. Bir yöntem üzerine çalışıyoruz. Biz belediyeyiz; yol, köprü, park yaparız demiyoruz. Her alanda vatandaşlarımızın yanında olmaya çaba sarf ediyoruz. Fındık hepimiz için çok değerli ve kıymetli. Son yıllarda ilimizin tek geçim kaynağı olan fındıkta, kahverengi kokarca istilası yaşanıyor. Sadece fındıkta değil, artık bu istilacı böcek meyvelere ve sebzelere kadar dadanmış vaziyette. Bu kapsamda bizler üreticilerimizin bu sorununa bir nebze olsun çözüm bulabilmek için kurum ve kuruluşlarımızla protokol yapacağız. Bu protokol kapsamında en kısa sürece bu zararlıyla mücadele etmeye başlayacağız.”
Umut Demir