HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
3 Eylül 2024 Salı Saat: 17:46

"Yatırımlar Kağıt Üzerinde Kaldı"

İYİ Parti Ordu İl Başkanı Fatih Titiz, Ordu'da yaşanan içme suyu sorununa dair sert açıklamalarda bulundu.
"Yatırımlar Kağıt Üzerinde Kaldı"

İYİ Parti Ordu İl Başkanı Fatih Titiz, Ordu’da yaşanan içme suyu sorununa dair açıklamalarda bulundu.

Titiz, "Ordu’da içme suyu sorunu hemşehrilerimizi canından bezdirmiş durumdadır," diyerek su krizinin şehirdeki etkilerine dikkat çekti. Özellikle su kaynakları ve dereleriyle tanınan, Türkülere konu olan Ordu'da su sıkıntısı yaşanmasının manidar olduğunu belirtti. "Fındık Döneminde Su Sorunu Krize Dönüşüyor" Fatih Titiz, fındık sezonunda Ordu'nun merkez ve ilçelerinde nüfus yoğunluğunun arttığını ve bu dönemde suyun halka ulaştırılamamasının büyük bir eksiklik olduğunu vurguladı.

Titiz, bazı ilçe ve köylerde suyun tamamen olmadığını ve mevcut suyun kirli olup hastalık riski taşıdığını ifade ederek, "Bu durum kabul edilemez." dedi.

Ordu Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) ile Ordu Büyükşehir Belediyesi'ne de seslenen Titiz, "OSKİ’nin bu soruna sessiz kalması ve vatandaşa çözüm sunmaması halkımıza çektirilen bir eziyettir." ifadelerini kullandı. Ayrıca, Türkiye’nin en pahalı sularından birini kullanmak isteyen vatandaşların bile bu suya ulaşamamasının trajikomik olduğunu belirtti. Titiz,”Ordu’da içme suyu sorunu hemşehrilerimizi canından bezdirmiş durumdadır. Dereleri ile ün yapmış, Türkülere konu olmuş şehrimizde su sorunu yaşanması manidardır Özellikle fındık döneminde ilçe ve merkezde nüfus yoğunluğunun artacağı bilindiği halde, temel ihtiyaç olan suyun vatandaşa ulaştırılamaması büyük bir eksikliktir. Bazı ilçe ve köylerde suyun tamamen olmaması, mevcut suyun ise kirli ve hastalık yayma riski taşıması kabul edilemez bir durumdur. Bu soruna OSKİ’nin sessiz kalması ve vatandaşa çözüm sunmaması, halkımıza çektirilen bir eziyettir. Türkiye’nin en pahalı sularından birini bile kullanmak isteyen vatandaşa ulaştırılamaması ise trajikomik bir durumdur.” dedi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin su sorununu çözmek için depo ve gölet yatırımları yaptığını belirttiğini söyleyen Titiz, " Belediyemiz konu ile ilgili yatırımları açıklamış, birçok ilçede depo ve gölet yatırımı yaptığını belirtmiştir. Ancak halen köylerde ve evlerde su akmamaktadır. Kağıt üzerinde belirtilen yatırımların gerçek hayatta olmaması ve vatandaş mağduriyetinin daha da artması da işin ilginç yanıdır" diye ekledi.

"Su, Hayati Bir İhtiyaçtır" Fatih Titiz, suyun hayati bir ihtiyaç olduğunu ve bu ihtiyaç karşısında vatandaşların çaresiz bırakılmasının kabul edilemez olduğunu ifade etti. Yetkililerden ve Ordu Büyükşehir Belediyesi'nden su mağduriyetine acil çözüm beklediklerini belirterek, " Su, hayati bir ihtiyaçtır ve bu ihtiyaç karşısında vatandaşlarımızın böyle çaresiz bırakılması kabul edilemez. Bu nedenle, yetkililerden ve Ordu Büyükşehir Belediyemizden su mağduriyetine acil çözüm bekliyoruz. OSKİ ve Ordu Büyükşehir Belediyesi’ni, halkın en temel ihtiyacını bir an önce karşılamaya, halkımızın mağduriyetini acil olarak gidermeye davet ediyoruz." çağrısında bulundu. Titiz, açıklamasını Ordu halkının daha fazla mağdur edilmemesi gerektiğini ve su sorununun artık çözüme kavuşturulması gerektiğini belirterek sonlandırdı.

BAHAR BALCI




Anahtar Kelimeler : Yatırımlar, Kağıt, Üzerinde, Kaldı

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler