HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
4 Eylül 2024 Çarşamba Saat: 17:10

Kokarcaya Karşı En Etkin Mücadele: Kışlak Mücadelesi

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, kokarcayla mücadelede en etkili yöntem olarak kışlak mücadelesini öne çıkardı.
Kokarcaya Karşı En Etkin Mücadele: Kışlak Mücadelesi

Akça, Ordu’da tarım ürünlerine zarar veren kokarcayla ilgili önemli bilgiler verdi ve kokarca yayılımının önlenmesi için yapılan mücadelelerin önemine dikkat çekti

Kokarcanın 300’e yakın meyve ve sebzeye zarar verdiğini belirten Başkan Akça, bu zararlının Ordu bölgesinde geçen yıl etkisini göstermeye başladığını ve etkin bir mücadele yapılması gerektiğini vurguladı. “Kokarca ilimizde zararlarını göstermeye başladı. Bu nedenle yokmuş gibi davranmayıp, planlı bir mücadele yapmamız gerekiyor. Üreticilerimizi bu konuda sürekli olarak uyarıyoruz” dedi.

Kokarcanın yayılmasının ana nedeninin mücadele edilmemesi olduğunu belirten Akça, “Bu yıl geçen seneden daha geniş bir alana yayıldı ve büyük zararlar verdi. Bu yayılmanın ve zararın artmasının nedeni, gerekli müdahalelerin yapılmamasıdır. Zararın neresinden dönsek kardır; bu yıl topyekün mücadele etmemiz, önümüzdeki yılları koruyacaktır” şeklinde konuştu.

Başkan Akça, kokarca ile mücadelenin en etkili yolunun kışlak mücadelesi olduğunu ifade etti: “Kışlaklarda yapılacak mücadele çok önemlidir. Bu sene kışlak mücadelesi etkin bir şekilde yürütülmelidir. Ziraat odaları olarak yaptığımız çalışmalar müthiş sonuçlar vermektedir. Tarım İl ve İlçe müdürlükleri ve diğer deneyimli kurumlarla koordineli çalışarak daha başarılı sonuçlar alabiliriz.”

Son olarak, ziraat odalarının her türlü yardıma hazır olduğunu belirten Akça, “Kokarca ile en iyi sonuç alınacak mücadele kışlak mücadelesidir. Bizler, gerekli yardımı ve birlikte mücadeleyi sunmaya hazırız. Yeter ki bize inanın” dedi.   MUZAFFER ŞENSOY





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler