HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
6 Eylül 2024 Cuma Saat: 09:19

Fındık Üreticilerine Domuz Kovucu Cihazla Destek

Fındık üreticilerinin başlıca sorunlarından biri olan yaban domuzları, bahçelere verdiği zararlarla üreticiyi zor durumda bırakıyordu.
Fındık Üreticilerine Domuz Kovucu Cihazla Destek

Yenilikçi Ses Teknolojisi ile Yaban Domuzlarına Karşı Etkili Koruma

Domuz kovucu cihaz, 12 volt ile çalışan ve içinde 22 farklı sesi otomatik olarak çalan gelişmiş bir ses cihazı olarak tasarlandı. Cihaz, sesleri işlemci kontrollü bir şekilde rastgele seçip çalarak, 6-8 dakika aralıklarla çalışır ve böylece domuzların rahatsız olup bölgeden uzaklaşmasını sağlar. Fotosel özelliği sayesinde cihaz yalnızca gece çalışarak enerji tasarrufu da sağlar.

35 Watt Ses Gücüyle Etkili Çalışma

Cihaz, 35 watt ses çıkış gücüne sahip olup, özellikle gece saatlerinde devreye girerek yaban domuzlarını uzaklaştırmak için etkili bir çözüm sunuyor. Üreticilere %100 verim garantisi sunulan cihaz, 20 dönüm araziyi koruyacak şekilde tasarlanmıştır.

Fındık Üreticileri Rahat Bir Nefes Alacak

Yaban domuzlarının fındık bahçelerine verdiği zarardan dolayı çaresiz kalan üreticiler, bu yeni cihaz sayesinde rahat bir nefes alacak. Özellikle geniş fındık bahçeleri olan üreticiler, cihazın verimliliği sayesinde ürün kaybı yaşamadan daha güvenli bir hasat dönemi geçirebilecek.

Fındık üretimi açısından büyük önem taşıyan bu yeni teknoloji, hem üreticileri yaban domuzlarının vereceği zarardan koruyacak hem de daha verimli bir hasat dönemi sağlayarak, tarımsal üretime katkı sunacak.

Umut Demir

 




Anahtar Kelimeler : Fındık, Üreticilerine, Domuz, Kovucu, Cihazla, Destek

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler