HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
6 Eylül 2024 Cuma Saat: 15:32

Fatsa Ziraat Odası'ndan Tepkili Açıklama

Fatsa Ziraat Odası Başkanlığınca, kamuoyunda ve sosyal medyada yapılan haksız eleştirilere yanıt geldi.
Fatsa Ziraat Odası'ndan Tepkili Açıklama

Yapılan açıklama ise şu şekilde;

"Fatsa Ziraat Odası, ilçemizin en büyük sivil toplum örgütü olup 18.000 kayıtlı üyesi bulunmaktadır. Son 10 yıldır artarak devam eden çalışmalarla birlikte çiftçimize hizmet etmek en büyük gayemizdir. Son dönemde, özellikle sosyal medya hesapları üzerinden daha çok bilgi eksikliğinden kaynaklanan bazı yorum ve değerlendirmeler eleştiri boyunu aşarak hukuki sonuçlar doğuracak isnat ve iftira kampanyasına dönüşmüştür. 

Karadeniz sahil kesiminde, Sakarya’dan Artvin’e kadar birçok il ve ilçede yoğun kahverengi kokarca zararlısı görülmekte, en önemli ürünümüz olan fındıkta ciddi zararlara neden olmaktadır. Fındıkla birlikte 300’den fazla bitkide zarar yapması, tek dölde ortalama 200 yavru vermesi, Dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi bizde de mücadelesi zor bir zararlı haline gelmiştir. İlçemizde 2023 yılında 5 mahallemizde olan zarar, 2024 yılı hasat döneminde 40 mahalleye ulaşmıştır. Bu yayılım ve zarar oranı artarak devam etmektedir.

Fatsa Ziraat Odası, 14’ü ziraat mühendisi toplam 20 personelle; toprak analiz laboratuvarı, kadın çiftçiler meyve kurutma ve işleme tesisi, fındık kurutma tesisi, çiftçi eğitim ve üretim merkezi, bitki koruma ürünleri ve gübre perakende satış bayiliği gibi birçok konuda çiftçimize hizmet vermektedir. 

Fatsa Ziraat Odası faaliyetlerinin ilaç satış bayiliği üzerinden değerlendirilmesi büyük bir haksızlıktır. Kahverengi Kokarca zararlısına karşı, ilgili paydaş kurumlarla birlikte 70 mahallede eğitim toplantıları yapılmıştır. Samuray arısı üretimi için görevli enstitülere gönderilmek üzere 8 ayrı çalışma sonucu canlı kahverengi kokarca toplanmıştır. İlçemizde 2023 yılı sonbaharında kışlak ilaçlamaları için Fatsa Belediyesi tarafından sağlanan destekle temin edilen ruhsatlı bitki koruma ürünleri 70 mahalle muhtarlığına teslim edilerek, başarılı bir kışlak ilaçlaması yapılmasına öncülük etmiştir. Zirai ilaç bayiliği aracılığı ile çiftçimizin ihtiyaç duyduğu tüm ürünler eksiksiz bulundurulmuş, görevli mühendisler tarafından gerekli kullanım talimatları açıklanmıştır. Evlerde kullanılacak halk sağlığı ilaçları içinde aynı yöntem izlenmiştir. Odamız ilaç bayisinde satılan tüm ürünler faturalı-belgeli-barkotlu olup, ilgili kurumlardan ruhsatlı, etiketli, tavsiyesine uygun şekilde satışa sunulmakta, ilgili kurumlarca marketimiz denetimleri düzenli olarak yapılmaktadır. medyada yer alan sahte, eski vb. ilaç bulunması iddiasının gerçekle ilgisi bulunmamaktadır. İlaç etkinlikleri ruhsat veren kurumlara aittir. 

Kahverengi kokarca zararlısıyla mücadele yanında, destekleme, fındık satışı ve pazarlanması noktasında aylar öncesinde ilgili ve yetkili kurumlarla yazılı ve sözlü irtibatlar kurulmuş, çiftçi talepleri eksiksiz ve defaatle iletilmiştir. Yapılan girişimlere, çözüm önerisi ve sonuçlarına ait bilgi, belge ve açıklamalara her zaman Ziraat Odamızdan ulaşmak mümkündür.

Kamuoyunda yer alan yorum ve değerlendirmelerin, muhatabı olan Fatsa Ziraat Odasından bilgi alınmadan, araştırmadan yapıldığı, önemli bir kısmının ise maksatlı ve başka amaçlar içerdiği aşikardır. Asıl muhatabımız çiftçimizdir, yapıcı eleştiri ve önerileridir. Ziraat Odası Yönetimi, Meclis üyeleri, delegeleri ve görevlileri her zaman ulaşılabilir konumda olup, tüm faaliyetleri ilgili kurumların denetiminde, yasal sorumlulukları yerine getirilerek titizlikle gerçekleştirilmektedir. 

Yazılı ve sosyal medyada eleştiri sınırını aşan, kişilik haklarına saldıran, yalan ve maksatlı olduğu değerlendirilen ve kurum itibarını zedeleyenler hakkında gerekli hukuki girişimler yapılacaktır.  Kamuoyuna duyurulur."

MEHMET EMİN DANIŞ





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler