HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
6 Eylül 2024 Cuma Saat: 16:05

HER YAŞA UYGUN MESLEK

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve 6 bakan tarafından açıklanan Yeni Orta Vadeli Program (OVP) ile çalışma modellerinde köklü değişiklikler yapılacak.
HER YAŞA UYGUN MESLEK

Pandemi döneminde gündeme gelen uzaktan çalışma ve esnek çalışma gibi kavramlar artık yasal düzenlemelerle hayata geçirilecek.

Sektörel Dönüşüm ve Yeni Meslekler

Yeni dönemin getirdiği teknolojik değişimlerle bazı sektörler ortadan kalkarken, geleceğin meslekleri ve çalışma biçimleri ortaya çıkacak. Orta Vadeli Program, bu dönüşüm sürecine uygun mesleki eğitim ve çalışma şekillerini detaylandırıyor.

İş-Yaşam Dengesi ve Esnek Çalışma

Uzaktan, kısmi ve geçici süreli çalışma gibi yeni çalışma modelleri ile işgücü piyasasında kadın erkek fırsat eşitliği ve iş-özel yaşam dengesi gözetilerek düzenlemeler yapılacak. Kamu ve özel sektörde esnek saatli çalışma imkanları getirilecek.

Aktif Yaşlanma ve Hayat Boyu Öğrenme

Orta Vadeli Program, bireylerin her yaşta aktif kalabilmesi için hayat boyu öğrenmeye katılımı artıracak ve müfredat güncellemeleri yapacak. Bu, bireylerin istihdamda kalmalarını ve becerilerini günümüz ihtiyaçlarına uyarlamalarını hedefliyor.

Uygulama Takvimi

Yeni nesil çalışma biçimleri ve sektörel dönüşümlerle ilgili mevzuat değişikliklerinin 2025'in ilk çeyreğinde hayata geçirilmesi planlanıyor. Bu değişiklikler Meclis'e sunulacak ve yasalaşacak. BAHAR BALCI




Anahtar Kelimeler : HER, YAŞA, UYGUN, MESLEK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler