HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
7 Eylül 2024 Cumartesi Saat: 12:11

4 YILDIR TAMAMLANAMADI

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, Bolaman Havzası Rehabilitasyon Projesi’nde zaman ve bütçenin verimli kullanılmadığını belirterek Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’yı eleştirdi.
4 YILDIR TAMAMLANAMADI

Torun, “Zaman geçtikçe maliyetler artıyor krediler onaylanmıyor, kredi için Dünya Bankası’nın talep ettiği çevresel ve sosyal dökümanların hazırlanmasına başlanmamış bile. Yine dalavere yine rantiye kokuları yükseliyor” dedi.

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun 13 Haziran’da Bolaman Havzası Projesi’yle ilgili Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın cevaplaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi vermişti. Torun soru önergesinde Ordu’nun 12, Tokat’ın bir  ilçesinde başlatılan Bolaman Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında yapılacak işlerin ve harcamaların açıklanmasını istemiş ve projenin tüm alt ve üst yapılarıyla tamamlanacağı tarihi sormuştu. 

Torun, Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı'nın önergesine verdiği yanıtla ilgili açıklama yaptı. Seyit Torun şunları söyledi:

"Biz Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı'ya sorduk, ne oldu bu Rehabilitasyon Projesi diye. Proje için ayrılan 2 trilyon 200 milyon liralık bütçeden 56,6 milyon lira harcandığını öğrendik. Proje hem çok yavaş ilerliyor hem de 56 milyon lira harcayıp yaptıkları işler evlere şenlik. Proje kapsamında yapılan işler içerisinde, 37 adet şikayet kutusu alım işi yazılmış. Gerçekten trajikomik. Bitirilen işlerin her birinin maliyetlerini sorduk ancak o harcama kalemlerini harcamamayı tercih ettiler.

"Cevap metni kendi içerisinde çelişkiler barındırıyor. Projenin hedeflenen bitim tarihi 2027 yılı sonu olarak ilan edilirken metnin sonunda bitiş tarihi Mayıs 2028 olarak açıklanıyor. 2021 yılında başlanan projede fiziksel olarak yüzde 25 oranında yol alınabilmiş. 6 yılda ancak çeyreği tamamlanan projenin bu anlayışla 2027 ya da 2028 yılında biteceğini düşünmek gerçekten saflık olur. Görünüşe göre yine halkımızı oyalama projelerinden biriyle karşı karşıyayız. Zaman ve bütçe verimli kullanılmıyor. Zaman geçtikçe maliyetler artıyor, iş artık kangrene döndü. Krediler onaylanmıyor, krediler için Dünya Bankası’nın talebi, çevresel ve sosyal dokümanların hazırlanmasına başlanmamış bile. Gerçekten zaman kaybediyoruz, zaman kaybediyoruz. Yine dalavere, yine rantiye kokuları yükseliyor. Halkımızın yararına olan her projede nasıl destekliyorsak, aynı şekilde savsaklanan projelerin peşini bırakmayız. Proje kapsamındaki bütün işleri hızla tamamlayın ve Ordu’muzun bu mağduriyetine son verin. Her selde her taşkında korkuyla uyanmayalım, hangi vatandaşımız mağdur oldu diye düşünmeyelim.”

Projenin en önemli ve bölge insanı için hayati bölümünün taşkın koruma yapıları olduğuna dikkat çeken Torun, her sağanak yağışta Ordu’da sel ve taşkın felaketlerinin meydana geldiğini, tarım alanlarının, hanelerin ve yolların ağır hasar gördüğünü belirtti. BAHAR BALCI




Anahtar Kelimeler : 4, YILDIR, TAMAMLANAMADI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler