HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
8 Eylül 2024 Pazar Saat: 13:17

Bakan Yumaklı, Tarımsal Destek Paketinin Ayrıntılarını Açıkladı

Bakan Yumaklı, Tarımsal Destek Paketinin Ayrıntılarını Açıkladı 2025-2027 Destek Paketi Üç Ana Başlık Altında Sunulacak Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tarım sektörüne yönelik yeni destek paketinin detaylarını kamuoyuyla p
Bakan Yumaklı, Tarımsal Destek Paketinin Ayrıntılarını Açıkladı

Bakan Yumaklı, Tarımsal Destek Paketinin Ayrıntılarını Açıkladı

2025-2027 Destek Paketi Üç Ana Başlık Altında Sunulacak

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tarım sektörüne yönelik yeni destek paketinin detaylarını kamuoyuyla paylaştı. 2025-2027 yıllarını kapsayan bu kapsamlı destekleme dönemi, tarımsal üretimi artırmayı ve çiftçilerin mali yüklerini hafifletmeyi hedefliyor.

Yeni Destek Paketinin İçeriği

Bakan Yumaklı'nın açıklamalarına göre, destek paketi üç ana başlık altında sunulacak: Temel Destek, Planlama Desteği ve Üretimi Geliştirme Desteği. Temel Destek kapsamında, çiftçilere mazotun yarısı ve gübrenin yüzde 25'i sağlanacak. Yumaklı, “Üretim yapan tüm çiftçiler bu temel destekten faydalanabilecek” dedi. Bu düzenleme, çiftçilere önemli bir maliyet avantajı sağlamayı amaçlıyor.

Yumaklı, “Üretim desteklerinin 2025-2027 dönemi için açıklandığını belirteyim. Temel destek, planlama desteği ve üretimi geliştirme olarak üç ana başlığa indirildi. Ürün fark etmeksizin mazotun yarısını ve gübrenin yüzde 25'ini vermeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: T.C. Tarım ve Orman Bakanı facebook

Haber: Bahar Balcı





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler