HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
8 Eylül 2024 Pazar Saat: 13:25

ELMA ARMUT TOPLANACAK

Akkuşta Meyve Suyu Üretimi İçin Elma ve Armut Toplanacak Akkuş, elma ve armutları meyve suyu için toplayacak; alımlar 9 Eylülde başlayacak. Akkuş Ziraat Odası, kullanılmayan elma ve armutları meyve suyu üretiminde değerlendirmek amacıyl
ELMA ARMUT TOPLANACAK

Akkuş'ta Meyve Suyu Üretimi İçin Elma ve Armut Toplanacak

Akkuş, elma ve armutları meyve suyu için toplayacak; alımlar 9 Eylül'de başlayacak.

Akkuş Ziraat Odası, kullanılmayan elma ve armutları meyve suyu üretiminde değerlendirmek amacıyla önemli bir projeye imza atıyor. İlçede fazla meyve toplayarak, bunları meyve suyu fabrikalarına teslim edeceğini duyuran Ziraat Odası, bu girişimle hem üreticilere destek olacak hem de meyvelerin çöpe gitmesini engelleyecek.

Akkuş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kaya, projeyle ilgili yaptığı açıklamada, 9 Eylül 2024 itibariyle meyve alımlarına başlanacağını belirtti. Kaya, "Bahçelerimizde fazla miktarda, özellikle elma ve armut türlerinde meyve bulunuyor. Bu milli servet, çürüyüp yok olmaktansa ekonomiye kazandırılmalıdır. Bu amaçla birkaç meyve suyu fabrikasıyla anlaşarak, kullanılmayan meyveleri toplayacağız" dedi.

Başkan Kaya, meyve teslimatlarının doğrudan Akkuş Ziraat Odası Başkanlığı’na yapılacağını ve çürük veya ezik meyvelerin alınmayacağını vurguladı. Üreticilere duyarlılık çağrısında bulunan Kaya, "Meyvelerimizin kaliteli olması, hem sizin hem de ekonomimizin menfaatine olacaktır. Tüm üreticilerimize bu konuda duyarlı olmalarını tavsiye ediyorum. Sezonunuz bereketli olsun" şeklinde konuştu.

BAHAR BALCI




Anahtar Kelimeler : ELMA, ARMUT, TOPLANACAK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler