- 17:19 Üç gün trafiğe kapatılacak
- 17:13 Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Gazilere Teşekkür Etti
- 17:09 İki partiye kapıları kapattı
- 16:58 Bir araçta uyuşturucu ve tüfek ele geçirildi
- 16:48 İstinat duvarına çarpan tırın sürücüsü yaralandı
- 16:45 Yapı Ruhsatlarında Büyük Düşüş
- 16:44 Silah kaçakçılığı operasyonunda 1 zanlı yakalandı
- 16:44 Türk çayı ihracatı 19,8 milyon doları aştı
- 16:41 MEB, aileler için "veli rehberlik" kitaplarını yayımladı
- 16:40 A Milli Erkek Basketbol Takımı, yarın Macaristan'ı konuk edecek
- 16:39 Refakatçi hemşirenin ölümüne ilişkin soruşturma tamamlandı
- 16:35 Teğmenlerin Disipline Sevkine İlişkin Açıklama
- 16:36 Fındık Kabuğundan Aktif Karbon Üretilecek
- 16:19 Bakan Yumaklı Ordu’ya Geliyor
- 16:04 Diyarbakır anneleri evlatlarının yolunu gözlüyor
Fındık Fiyatı
"Seferberlik İlan Edilmeli"
Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'yle görüşme yaptığını; devletin ciddi anlamda sorumluluk alarak bir çalışma yapmadığını; yetkililerin yeterli ödenek olmadığını söylediklerini de belirten TÜM KÖY SEN Ordu Şube Başkanı Zekayi Sağra, "Özellikle iki yıldır üreticiler de çeşitli kurum ve kuruluşlar da kokarca zararlısına karşı mücadele çağrısı yaparken iktidar ve Bakanlık seyirci kaldı, deneme yanılma yöntemiyle zararlıya karşı mücadeleyi üretici köylüye havale ettiler. Tarım ve Orman Bakanlığı bir an önce topyekun mücadeleyi başlatmalı. Lokal ve etkisiz kampanya zarar da veriyor." dedi.
Hava soğumadan tamamlanmalı
Kampanyanın tüm masraflarını devletin karşılaşmasının zorunlu olduğunu vurgulayan Sağra, "Bu zamana kadar yapılanlar üreticinin gayretiyle oldu. Şimdi planlı bir kampanya yürütülmeli. Havalar soğumadan ana mücadele tamamlansın. Özellikle Ekim ortasına kadar tamamlanması önemli. Sonrası kapalı yerdeki mucadele kampanyası olacak. Bu nedenle "cezbet, yok et" kampanyası için üretilen kokulu ışıklı araç Tarım ve Orman İl ve ilçe müdürlüklerince yeterli sayıda dağıtılmalı ki aynı anda yapılan kampanya yararlı olsun. Hatta koku ve ışık etrafında biriken kokarcalar ilaç kullanmadan toplanıp imha edilmesi öncelik olmalıdır. Ekim ayı ortasına kadar bu kampanyayı tamamlayalım sonra da kış dönemi kampanyasına başlayalım. dedi.
Seferberlik hemen şimdi
Sağra, üreticilerin şehirlere inmeye başladığını vurgulayarak, "Yeniden belirtelim ki, köye üretim zamanı gelen üreticiler şehire inmeye başladı. Ķöylerde kokarcaya karşı mücadele edecek insan kalmayabilir. Bu da bilinerek planlama bir an önce başlatılmalıdır. Muhtarlarla koordineli yapılacak kampanya başarılı olur. Gerekirse şehire inenler yeniden köye çağrılmalı. Köyde olmayanların bahçelerine kokulu ışıklı tuzaklar da bırakılmalı, görevliler belirlenmelidir. Kampanyanın masraflarını da devlet karşılamalıdır. Bu sorun tehlikeli boyuta geldi. Acele edilmeli." dedi.