HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
12 Eylül 2024 Perşembe Saat: 11:21

5 Bin Lira Ödeyecek !

Alışverişte fiş veya fatura kesmeyen esnafa 10 bin lira, fiş almayanlara da 5 bin lira ceza kesilecek.
5 Bin Lira Ödeyecek !

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın hazırladığı yeni tebliğ ile fiş veya fatura vermeyen satıcılara getirilen cezalara bir yenisi eklendi. Artık fiş veya fatura almayan tüketicilere de ceza kesilmesi planlanıyor. 2 Ağustos 2024 tarihinde yayımlanan 7524 sayılı yasa çerçevesinde yapılan düzenleme, fiş veya fatura almayan nihai tüketicilere 5 bin lira özel usulsüzlük cezası öngörüyor.

Yeni düzenlemeye göre, tüketiciler alışverişlerinin ardından fiş veya fatura almadıklarında, bu durumu tespit eden Gelir İdaresi Başkanlığı'na 5 iş günü içinde bildirmeleri gerekiyor. Eğer bildirim süresi içinde yapılmazsa, tüketicilere de 5 bin lira ceza kesilebilecek.

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın tebliğ taslağında örneklerle açıklanan uygulamada, fiş veya fatura almayan tüketicilere ceza kesilmesi düzenlemesinin detaylarına yer verildi. Örneğin, fiş veya fatura vermeyen bir satıcıya ceza kesileceği gibi, fiş veya fatura alınmadığını bildirmeyen tüketicilere de ceza uygulanacak.

Bu düzenleme, hem tüketicileri hem de satıcıları belge düzenlemeleri konusunda daha dikkatli olmaya teşvik ediyor. Fiş ve fatura düzenlemeleriyle ilgili yapılan bu düzenlemenin, ticaretin daha şeffaf ve denetlenebilir hale gelmesine katkıda bulunması bekleniyor.

BAHAR BALCI




Anahtar Kelimeler : 5, Bin, Lira, Ödeyecek, !

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler