HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
13 Eylül 2024 Cuma Saat: 15:50

"GÜZELLİĞİNE GÜZELLİK KATACAĞIZ"

Altınordu Belediyesi, “Altınordu Harekatı” kapsamında kent genelinde temizlik ve bakım-onarım çalışmalarını sürdürüyor.
"GÜZELLİĞİNE GÜZELLİK KATACAĞIZ"

Cadde, sokak ve camilerin temizliğinin yanı sıra yol ve kaldırım bakım-onarım çalışmalarıyla mahallelere görsel şölen sunan Altınordu Belediyesi’nin altıncı durağı Güzelyalı Mahallesi oldu. Yapılan çalışmalarla mahalledeki görüntü kirlilikleri ortadan kaldırılarak cadde ve sokaklara estetik bir görünüm kazandırılıyor.

Yaşanılabilir şehir, mutlu insanlar ve gülen yüzler için dört koldan çalışmalarını sürdüren Altınordu Belediyesi, herkesin yaşamaktan keyif aldığı mahalleleri vatandaşlarla buluşturmak için başlattığı ‘Altınordu Harekatı’ kapsamındaki temizlik ve bakım-onarım çalışmalarını sürdürüyor. Bahçelievler, Akyazı, Durugöl, Cumhuriyet ve Kumbaşı mahallelerinin ardından ‘Altınordu Harekatı’ çalışmalarına Güzelyalı Mahallesi’nde devam edildi. Temizlik İşleri, Fen İşleri, İmar, Zabıta ile Park ve Bahçeler Müdürlüğünce mahalle genelinde yürütülen çalışmalarda; cadde ve sokaklardaki yabani otlar biçilerek, süpürme, yıkama ve temizleme çalışmaları gerçekleştiriliyor. Ayrıca çöp konteynerleri de boyanarak hijyenik bir görünüme kavuşturuluyor.

Güzelyalı Mahallesi’nde yağmur, ağır tonajlı araçlar, kazı çalışmaları gibi nedenlerle bozulan yollarda ve kaldırımlarda bakım-onarım çalışması yapılarak, yollar ve kaldırımlar konforlu hale getiriliyor. Mahalledeki camilerin içlerinde ve avlusunda da kapsamlı bir temizlik çalışması yürüten ekipler, parklarda da çocukların güvenle oynayabilmeleri için çalışma yapıyor. Sokak hayvanları da unutmayan can dostu belediye, mahallede çeşitli noktalara yerleştirilen kulübelerin temizliği yapılarak, mama kapları değiştiriyor ve mama takviyeleri yapıyor.

ÇALIŞMALARI SAHADA TAKİP ETTİ

Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, beraberindeki Güzelyalı Mahalle Muhtarı Faruk Ekiz ve ilgili müdürlerle birlikte çalışmaları sahada takip etti. Ardından mahalledeki sorunlu bölgelerde inceleme yapan Başkan Ulaş Tepe, acil sorunların bir an önce çözüme kavuşturulması için gerekli olan çalışmaların başlatılacağını bildirdi. 

“EN BÜYÜK BAŞKAN, BİZİM BAŞKAN”

Mahalle gezisi sırasında esnafları tek tek gezerek ‘hayırlı kazançlar’ temennisinde bulunan Ulaş Tepe, vatandaşlarla da bir süre sohbet etti. Mahalledeki Yeşilyurt Ahmet Karlıbel İlk ve Ortaokulunu da ziyaret eden Başkan Tepe, küçük öğrencilerin sevgi seliyle karşılandı. ‘En büyük başkan bizim başkan’ sloganları eşliğinde öğrencilerle bir araya gelen Ulaş Tepe, öğrencilerle fotoğraf çekindi. Klimadan kantine, kale filelerinden geçtiğimiz günlerde kapatılan dijital oyun platformu Roblax’ın açılmasına kadar Başkan Tepe’ye birçok taleplerini sıralayan öğrenciler, yüzlerde tebessüm oluşturdular.

BAŞKAN TEPE: 92 MAHALLENİN HER KÖŞESİNDE GAYRETLE ÇALIŞIYORUZ

İnceleme ve ziyaretlerinin ardından açıklamalarda bulunan Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, 92 mahallenin her köşesinde gayretle çalıştıklarını ifade ederek, “Güzelyalı Mahallemiz adı kadar güzel bir mahallemiz. Bizim yapacağımız çalışmalarla da güzelliğine güzellik katacağız. Burada yürüteceğimiz çalışmalarda hem eksikliklerimizi göreceğiz hem de acil olarak tamamlanması gereken çalışmaların startını vereceğiz. Adım adım Altınordu’muzun 92 mahallesinin her bir köşesinde kötüyü iyiye, iyiyi güzele, güzeli de mükemmele dönüştürmek için canla, başla, gayretle çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

"TÜM CANLILARIMIZIN YAŞAMINA DOKUNUYORUZ"

Başkan Tepe, yapılan çalışmalarda yaşama dokunduklarını da kaydederek, “Güzelyalı Mahallemiz, ‘Altınordu Harekatımız’ın altıncı mahallesi. Bu mahallemiz sınırında bulunan özellikle caddelerimizin, sokaklarımızın tamamını temizliyoruz. Yol kenarlarında, kaldırımlarda veya boş arazilerdeki yabani otların tamamının biçilerek, mahallemizdeki görüntü kirliliklerini kaldırıyoruz. Çocuklarımızın daha rahat şekilde parklarda oynaması için, parklarımızdaki bakım ve onarım çalışmalarını yürütüyoruz. Aynı zamanda mahalledeki sokak hayvanlarının beslenme noktalarını patili dostlarımız için yeniliyoruz. Bunların yanı sıra ibadethanelerimizi temizliyoruz. Yaptığımız bu çalışmalarla hem insan hem de tüm canlılarımızın yaşamına dokunuyoruz. Ben çalışmalarda emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

MUHTAR EKİZ: HERKES MUTLU

Güzelyalı Mahalle Muhtarı Faruk Ekiz ise, vatandaşların çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Yaklaşık 1,5 haftadır Altınordu Belediyemiz, mahallemizde hummalı bir temizlik çalışması yürütüyor. Mahallemiz bir uçtan diğer bir ucuna kadar adım adım temizlendi. Altınordu Belediye Başkanımız Sayın Ulaş Tepe’ye mahallemizdeki çalışmasından dolayı teşekkür ediyorum. Sayın başkanımız da bugün mahallemize gelerek hem çalışmaları takip etti hem de mahallemizdeki eksiklikleri gördü. Güzelyalı Mahallesi’nde herkes Altınordu Belediyesi’nin çalışmasını konuşuyor. Herkes mutlu. Gayet güzel geri dönüşler alıyoruz. Mahallemizi şehrimizin aynası olarak görüyoruz. Altınordu Belediyesi ile güzel işler yapacağımıza inancım tamdır. İnşallah her şey güzel olacak” ifadelerinde bulundu. DUYGU BAŞ KURUCU




Anahtar Kelimeler : "GÜZELLİĞİNE, GÜZELLİK, KATACAĞIZ"

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler