HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
16 Eylül 2024 Pazartesi Saat: 11:40

"Trabzon havalimanı tadilat yapılırken kapatılmadı"

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, Ordu-Giresun Havalimanı'nın tadilat gerekçesiyle kapatılmasına tepki gösterdi.
"Trabzon havalimanı tadilat yapılırken kapatılmadı"

Adıgüzel, yaptığı açıklamada, havalimanlarının tadilat sırasında tamamen kapatılmasının gerekmediğini belirterek, Trabzon Havalimanı'nda tadilat yapılırken kapatılmadığını örnek gösterdi. Ordu ve Giresun halkının bu kararla mağdur edildiğini söyleyen Adıgüzel, sefer sayılarının yetersizliğinden ve bilet fiyatlarının yüksekliğinden de şikayetçi oldu.

Adıgüzel, "Ordu-Giresun havalimanı tadilat gerekçesiyle kapatıldı. Ancak biliyoruz ki tadilat için havalimanlarını kapatmak gerekmiyor. Örneğin Trabzon havalimanı tadilat yapılırken kapatılmadı.

Bu şekilde çevre illerdeki havalimanlarına avantaj mi sağlanmaya çalışılıyor? Zira bugüne kadar Ordu ve Giresun'un yolcuları bu konuda muzdarip oldu, sürekli çevre havalimanlarına yönlendirildi.

 Ordu ve Giresun'un batı illerindeki ve yurt dışındaki nüfus yoğunluklarına bakarsak,  Samsun ve Trabzon'dan kat kat fazla olduğunu görüyoruz. Nüfus başına sefer sayısı itibariyle en fazla mağdur edilen havalimanı Ordu-Giresun.

 Hem Samsun ve Trabzon hem de özellikle Rize'de nüfusa göre sefer sayıları çok daha yüksek tutuluyor. Geçmişte bizim yolcularımız hep bu illerdeki havalimanlarından seyahat etmeye zorlanıyordu.

 Sefer sayılarının düşük tutulması bilet fiyatlarını da yükseltiyor. Dolayısıyla Ordu Giresun yolcuları hem sefer sayıları az tutularak hem de bilet maliyetleri itibarıyla hep mağdur edildi. Şimdi tadilat gerekçe gösterilerek havalimanının kapatılması ile bu mağduriyet daha da artacak. Bu kapatmadaki gerekçe bir teknik mi yoksa bir taktik mi?

 Bu konunun açıklığa kavuşturulması amacıyla Meclise bir soru önergesi verdim. Ordu ve Giresun yolcularının da diğer illerin yolcuları ile aynı haklara sahip bir şekilde seyahat edebilmeleri gerekir.Bu konunun da takipçisi olmaya devam edeceğim. " dedi. 

DUYGU BAŞ KURUCU





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler