HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
18 Eylül 2024 Çarşamba Saat: 12:39

ÜRETİCİLER BİLGİLENDİRİLİYOR !

Fatsa Belediyesi Kahverengi Kokarca zararlısı ile mücadele konusunda vatandaşları Afişle bilgilendiriyor.
ÜRETİCİLER BİLGİLENDİRİLİYOR !

 Afişte yer alan bilgiler şöyle:

Tanımı ve Zararı:Kahverengi Kokarca  Türkiye'de ilk kez 2018 yılında tespit edilen istilacı ve çok zararlı bir böcektir. Yaklaşık 300 bitkide beslenerek önemli zararlara yol açabilmektedir.Türkiye'de fındık, elma, armut, şeftali, Trabzon hurması, turunçgil, mısır, biber, fasulye, domates gibi birçok bitkide beslenmektedir.Erginlerin yüksek uçuş kapasitesi sayesinde hızlı yayılma potansiyeline sahiptir ve birçok kültür bitkisinde zarar verebilir.Yüksek popülasyona ulaştığında, sebze ve meyvelerde iç ve dış görünümü bozacak şekilde hasara yol açar.

Mekanik Mücadele:Sonbaharda kahverengi kokarcanın kışlamak için ev, depo, ofis gibi kapalı alanlara girmesi engellenmeli ve bu alanlarda düzenli olarak toplanıp yok edilmelidir. Eylül ve Nisan ayları arasında evlerdeki erginler toplanmalı ve imha edilmelidir.

Kimyasal Mücadele:İlkbahardan itibaren zararlının tespit edildiği tarımsal alanlarda ruhsatlı bitki koruma ürünleri ile kimyasal mücadele yapılabilir.

Biyoteknik Mücadele: Sonbaharda erginlerin evlere girişinin başladığı dönemde feromon tuzakları kullanılabilir. Bu tuzaklardaki erginler haftalık olarak toplanmalıdır.

Biyolojik Mücadele:Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilen Samuray arısı, biyolojik mücadelede etkin olarak kullanılacaktır. CANAN ÖZDEMİR




Anahtar Kelimeler : ÜRETİCİLER, BİLGİLENDİRİLİYOR, !

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler