HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
20 Eylül 2024 Cuma Saat: 17:15

Kaymakamlar ve Belediye Başkanları Toplanıyor!

Fındık başta olmak üzere tarım ürünlerine zarar veren “Kahverengi Kokarca” ile mücadele için istişare toplantısı yapıldı.
Kaymakamlar ve Belediye Başkanları Toplanıyor!

Vali Muammer Erol başkanlığında Valilik konferans salonunda düzenlenen "Kahverengi Kokarca" ile mücadele istişare toplantısına çok sayıda yetkili katıldı. Vali Yardımcısı Hacı Mehmet Kara, Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, çeşitli Kaymakamlar, Belediye Başkanları, İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, İl Sağlık Müdürü Dursun Tüzün ve ticaret borsaları ile ziraat müdürü odası başkanları toplantıda yer aldı.

Son dönemde bölgede hızla artan kahverengi Kokarca koparu, fındık başta olmak üzere birçok tarım ürününe zarar vermekte. Bu sorunla ilgili neler yaşandı ve mücadele yöntemleri hakkında bilgilendirme amacıyla düzenlenen toplantıda, İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz bir sunum gerçekleştirdi.

Yılmaz, zararlıyla entegre mücadelenin önemini vurgulayarak, "Kahverengi Kokarca ile mücadelede 'Cezbet Kışlaklara Girmeden Yok Et' sloganıyla ilerliyoruz. 1600 feromon ve 600 hunili tuzak rejiminin sağlanması. Ek olarak, 2000 feromon tedavisi daha iyi yapılıyor. Kışlakların ilaçlanması" dedi.

Vali Erol, toplantıya katılan tarım sektörü temsilcilerinin önerilerini dinleyerek, bu zararlıların fındık ve diğer tarım ürünlerine zarar vermesini önlemek için tüm işbirlikçilerin işbirliği içinde hareket teşvikinin artırıldığını vurguladı. Erol, "İlaçsız hiçbir yer bırakmayacak" diyerek, üst sistemlerin sahil kesimine doğru bir ilaçlama planı yapılacağını planlıyor.

Vali Erol, 23 Eylül Pazartesi günü Kaymakamlar ve Belediye Başkanlarıyla birlikte muhtarlarla bir toplantı yaparak, ilaçlanacak yerlerin listesinin oluşturulacağını belirtti. İlaç takviminin ilanlarını kapatacağını ve özel sonuçların alınabileceğini destekleyeceğini ifade etti. "İlaç ve malzeme konusunda ücret talep etmeyinz" diyen Erol, katkı sunduğuna teşekkür etti.

BAHAR BALCI




Anahtar Kelimeler : Kaymakamlar, ve, Belediye, Başkanları, Toplanıyor!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler