HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
21 Eylül 2024 Cumartesi Saat: 11:12

PERŞEMBE YAYLASI TEHLİKEDE!

Ordu'nun Aybastı ilçesindeki Perşembe Yaylası'nda başlatılan maden arama çalışmaları, bölgenin doğal yapısına zarar verebileceği gerekçesiyle tepki çekiyor.
PERŞEMBE YAYLASI TEHLİKEDE!

 Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası (FATSO) Başkanı Tayfun Karataş, yaptığı açıklamada, yaylanın hem bölge halkı hem de turizm açısından büyük bir değer taşıdığını vurguladı ve bu doğal mirasın korunması gerektiğini belirtti.

152 Noktada Sondaj Planlanıyor

Karataş, şu ana kadar yaylada 10 noktada sondaj yapıldığını ve toplamda 152 noktada daha sondaj yapılmasının planlandığını söyledi. Bu durumun Perşembe Yaylası’nın doğal yapısını ciddi şekilde tehdit edebileceğine dikkat çeken Karataş, bölgenin asırlardır yerel halk ve turistler için bir cazibe merkezi olduğunu hatırlattı.

"Madene Karşı Değiliz, Tehdide Karşıyız"

Maden arama çalışmalarına karşı olmadıklarını belirten Karataş, ancak doğaya ve insan sağlığına zarar verecek faaliyetlerin karşısında durduklarını vurguladı. “Biz madene karşı değiliz, ama yaylamızın doğal yapısına zarar verecek faaliyetlerin karşısında duracağız” ifadelerini kullanan Karataş, bu konuyla ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte geniş katılımlı bir toplantı düzenlemeyi planladıklarını açıkladı.

Atalardan Yadigar

Perşembe Yaylası’nın sadece Aybastı ve Korgan ilçeleri için değil, tüm Ordu ve Karadeniz bölgesi için önemli bir miras olduğunu belirten Karataş, yaylanın atalarından kalan bir yadigâr olduğunu vurguladı. “Bu bölge atalarımızın yadigârıdır ve her türlü zararlı yatırıma karşı duracağız” dedi.

Yetkililere Çağrı: "Bu Yanlıştan Dönün"

Karataş, açıklamasının sonunda kamu yetkililerine seslenerek, bu maden projesinden vazgeçilmesi gerektiğini belirtti. “Yaylamız sadece bölgenin değil, tüm Karadeniz’in bir değeri. Bu değeri korumak için hep birlikte durmalıyız” diyen Karataş, herkesi duyarlı olmaya çağırdı.

Duygu Baş Kurucu




Anahtar Kelimeler : PERŞEMBE, YAYLASI, TEHLİKEDE!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler