HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
23 Eylül 2024 Pazartesi Saat: 10:54

Sönmez: "İş Yükümüz Arttı"

Ordu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası üyeleri Altınordu,Fatsa,Ünye ilçelerinde düzenlenen dayanışma etkinliklerinde bir araya geldi.
Sönmez: "İş Yükümüz Arttı"

Etkinlikler Altınordu Belediyesi Lezzet Durağı, Fatsa Belediyesi Sosyal Tesisleri, Ordu Büyükşehir Belediyesi Ünye Çamlık Kafede gerçekleştirildi.

Ordu Mali Müşavirler Oda Başkanı M.Ender Sönmez; “2024 yılının başından bu yana özellikle enflasyon düzeltmesinin getirdiği iş yükü ve mevzuatlarda yapılan değişiklikler ile tüm meslektaşlar olarak çok yoğun bir süreçten geçtik. Enflasyon düzeltmesi tebliği ilk yayımlandığı andan itibaren odalarımız, TÜRMOB olarak karşılaşılacak sorunlar, küçük ve orta ölçekli işletmelere getireceği ilave vergi yükleri ile uygulanmasının her kesime olumsuz etkileri olacağını tüm yetkililere iletmemize rağmen sesimizi duymak istemediler. Genel Başkanımız Emre Kartaloğlu önderliğinde Hazine ve Maliye Bakanlığı başta olmak üzere tüm kesimlere, yetkililere enflasyon düzeltmesinin olumsuz etkileri anlatılmış fakat bir uzman olarak, bilimsel verilerle belirttiğimiz hususlar göz ardı edilmiştir. Sürecin içinde idare tarafından değişiklikler yapılmasının yarattığı belirsizlikler nedeniyle iş planlamalarımızın bozulduğu ortamda, aşırı iş yükü doğuran beyanlarla mali müşavirler olarak gururla yükümlülüklerimizi tamamladık. Fakat mevzuat karmaşası her bir meslektaşımı aşırı şekilde yormuştur. Bu nedenle de meslektaşlarımızla bu sürecin tamamlanmasıyla dayanışma ve yorgunluğumuzu hafifletmek için etkinliklerimizi planladık. Mevzuat karmaşasında zoru başaran her bir meslektaşıma teşekkür ediyorum. Mali müşavirler olarak ülke ekonomisinde, ticari işlemlerde, işletmelerin günlük faaliyetlerinde ve yatırımlarında ne denli bir öneme sahip olduğumuzun bilinciyle mesleğimizi ifa ediyoruz. Yetkililerden bu bilincimizin, özverimizin, ürettiğimiz değerinin anlaşılarak, bizlerin talep ve önerilerinin dikkate alınarak uygulamaların gerçekleşmesini bekliyoruz. Bu güne kadar birçok aksaklıklar yaşanmış olabilir ama gelecekte benzer sorunlar yaşanmaması için süreçlerin iyi değerlendirilmesini, odalarımızın ve TÜRMOB’un önerilerinin değerlendirilmesi gerektiğini yineliyoruz.” Dedi.

Etkinliklere Oda Başkanı M.Ender Sönmez, TÜRMOB Disiplin Kurulu Sekreteri Bahadır Baş, 2000-2002 Dönemi TÜRMOB Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Şebcioğlu, Onursal Oda Başkanı Ertuğrul Yüksel, Başkan Yardımcısı Orhan Murat Gür, Koor.Yön.Kur.Üyesi Özleyen Akyol, Denetleme Kurulu Başkanı Hicabi Durak, Disiplin Kurulu Başkanı Esra Oktay, Ö.D.Yönetim Kurulu Üyesi/Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı Ercan Yurttaş, Etik Kurulu Başkanı/Ordu Büyükşehir Belediyesi 2.Başkan Vekili Hüseyin İnanır, kurul komisyon üyeleri ile meslek mensupları katıldılar.

CANAN ÖZDEMİR




Anahtar Kelimeler : Sönmez:, "İş, Yükümüz, Arttı"

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler