HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
24 Eylül 2024 Salı Saat: 12:16

Maliye Bakanlığı'na Çağrı: Hizmet Bedelleri Ödenmeli

CHP Genel Başkan Yardımcısı Volkan Demir, Ordu Mali Müşavirler Odası’nı Ziyaret Etti
Maliye Bakanlığı'na Çağrı: Hizmet Bedelleri Ödenmeli

Ordu'da CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Volkan Demir, Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe ile birlikte Ordu Mali Müşavirler Odası’nı ziyaret etti. Ziyaret sırasında enflasyon düzeltmesinin mali müşavirlere etkileri ele alındı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr.Volkan Demir, Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, Altınordu Belediye Başkan Yardımcısı Bahadır Baş, Altınordu İlçe Başkanı Bulut Gürsoy, Fatsa İlçe Başkanı Onur Şahin ve parti yöneticileri Ordu Mali Müşavirler Odasını ziyaret ederek enflasyon düzeltmesinin mali müşavirlere etkilerine dair görüşlerini paylaştılar. Ziyaretçileri Oda Başkanı M.Ender Sönmez, Oda Sekreteri Tuğrul Odabaş, Denetleme Kurulu Başkanı Hicabi Durak, Disiplin Kurulu Başkanı Esra Oktay, Haksız Rekabet Kurulu Başkanı Durmuş Baştuğ ve meslek mensupları karşıladılar.

Oda Başkanı M.Ender Sönmez konuşmasında “Mesleğimize, meslektaşlarımıza eğitmen olarak, danışman olarak önemli katkıları bulunan, odamızda birçok eğitim gerçekleştiren ilimizin değeri Prof.Dr.Volkan Demir’i CHP Genel Başkan Yardımcısı olarak meslektaşlarımızla odamızda ağırlamak büyük bir gururdur. Mesleğimizin sorunlarını, enflasyon düzeltmesinde yaşadığımız kaosu bilen bir başkanımız olarak bu süreçte camiamıza verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Enflasyon düzeltmesinin iş dünyasına yaratacağı olumsuz etkilerini aylardır anlatmaya çalıştık ama haklı taleplerimizi yorumlayamadılar, analiz edemediler. Biz tüm sorumluluk bilincimizle ülkemize sunacağımız katkılarda her türlü fedakarlığa hazırız, yeter ki ne demek istediğimizi anlasınlar, iş dünyasını kaos ortamıyla karşı karşıya bırakmasınlar. Başkanımız Ulaş Tepe’ye ilçemizde her bir kesime dokunan objektif projelerinden, ürettiğimiz değerlerin bilinciyle meslek camiamızın her zaman onurlandıran ve yaşadığımız olağanüstü süreçlerde bizlere desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” açıklamalarında bulundu.

MALİYE BAKANLIĞI ENFLASYON DÜZELTMESİ HİZMET BEDELİNİ MALİ MÜŞAVİRLERE ÖDEMELİDİR

Prof.Dr.Volkan Demir konuşmasında “Enflasyon düzeltmesinin aylardır yanlış olduğunu beyan ettik. TÜRMOB’un ve odalarımızın her zaman yanında olduk. Enflasyon Muhasebesi Uygulaması işletmelere ve mali müşavirlere yük getireceğini daha önce açıkladık. Fakat maliye bürokrasisi son dakikaya kadar bu konuda direndi. Beyanın son iki günü uygulamayı kaldırdılar. Fakat bir şeyi yaparken bozan hükümet son günde aldığı kararla kaldırırken de bozdu. Gördüler ki enflasyonun vergisi alırken ülkede başka şeylere sebep olacaklar, son dakika cirosu 50 milyon altında olan işletmeler açısından uygulamayı kaldırdılar. Fakat bir şeyi yaparken bozan hükümet son günde aldığı kararla kaldırırken de bozdu. Zaten beyannameler sabahlara kadar çalışan mali müşavirlerce hazırlanmıştı. Bu süreçte mali müşavirler geceler boyu personelleriyle ofislerinde çalıştılar. Peki bunların hizmet bedelini kim ödeyecek. Müşteri ödemek istemiyor çünkü mali müşavirlerce fiilen yapılan, emek ve mesai harcanan işlem uygulamasını kaldırdınız. Mali Müşavirlerinin emeklerinin karşılığı bakanlık tarafından ödenmelidir. Bu kadar boşa çalışma olmaz. Dünyada çalışılan her şeyin bir karşılığı vardır. Bu kadar insanın emeğiyle oynanmaz.” açıklamalarında bulundu.

MALİ MÜŞAVİRLER ODAMIZIN TECRÜBELERİNDEN HER ZAMAN FAYDALANIYORUZ

Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe “Burayı sadece odamız olarak değil evimiz olarak görüyoruz. En yakın çalışma arkadaşımız Bahadır Baş önceki dönem oda başkanımızdı. Odamıza ayrı bir sıcaklığımız gönül ilişkimiz var. Özellikle enflasyon muhasebesinde odaların ve TÜRMOB’un verdiği mücadeleyi yakından takip ettik. Mali müşavirlerin son dönemlerde enflasyon düzeltmesinden dolayı sabahlara kadar mesai harcadıklarını, aşırı iş yükü ile karşı karşıya kaldıklarını gördük ve bu süreçte onların yanında olduk. Mali müşavirlerimize ve personellerine ilimiz, ülkemiz için fedakar çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Belediyemiz olarak Ordu Mali Müşavirler odamızın tecrübelerinden her zaman faydalandık ve gelecekte de birçok istişarelerde bulunacağız. Biz konusunun uzmanlarıyla her zaman birlik içinde, görüş alışverişinde bulunarak halkımız için en faydalı değeri üretmeye çalışıyoruz.

Oda Başkanımıza ve üyelerine özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.” açıklamalarında bulundu.

MUZAFFER ŞENSOY





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler