HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
25 Eylül 2024 Çarşamba Saat: 13:23

Altınordu Bilim Şenliği Başlıyor!

26-27-28 Eylül 2024 tarihleri arasında Tayfun Gürsoy Parkı’nda gerçekleşecek olan "Bilimin Altınordu'su" adlı TÜBİTAK 4007 - Bilim Şenliği, bilim ve teknolojinin insan hayatındaki önemini ortaya koymayı hedefliyor.
Altınordu Bilim Şenliği Başlıyor!

Bilim ve teknolojiyi geriden takip etmenin, toplumları geri bırakacağına dikkat çeken Karadeniz Teknikerler Federasyonu Genel Başkan Vekili Musa Kıranlı, bu etkinliklerin, toplumsal yaşamda bilgi ve bilime egemen olmanın gerekliliğini vurguladı.

Kıranlı, bilimin ve teknolojinin toplumların gelişimi için vazgeçilmez olduğunu belirterek, “İnsanlar ilmi düşünme eksikliği ve teknoloji geri kalmışlığı nedeniyle diğer milletlerden geri kalıyor. Bilimsel bilgiyi kullanmak ve daha fazla bilgiye sahip olmak, hayatımızdaki muvaffakiyetimizi artırır” dedi.

Bu yılki bilim şenliğinde, Bedenden Oyuna Müzik, Wheel of Fortune Game, Robotik Kodlama, Planetaryum, Yaratıcı Drama Uygulamaları gibi birçok etkinlik yer alacak. Özellikle yenilenebilir enerji kaynakları atölyesi, katılımcılara bilim ve teknolojinin sürdürülebilirliğine dair bilgi sunacak.

Kıranlı, “Bilim ve teknolojinin olduğu her yerde, Türkiye’nin yüksek teknik eğitim mezunu teknikerleri olarak paydaş olmaya hazırız. Mucit gençlerimizle birlikte bilim ve teknolojinin ışığında ilerleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Atatürk’ün, “Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için, başarı için en gerçek yol gösterici ilimdir, fendir” sözlerine atıfta bulunan Kıranlı, bilimsel bilgiyi kullanma, aktarma ve geliştirme misyonunu benimseyen tekniker ve teknisyenlere sevgi ve saygılarını sundu.

Şenliğin, Altınordu ve çevresindeki halk için faydalı katkılar sunacağına inandığını belirten Kıranlı, başta Ordu Valisi ve Altınordu Belediye Başkanı olmak üzere, bilim ve teknolojinin önemini vurgulayan herkese teşekkür etti. “Tünelin sonundaki ışığı görmek ve ışık hüzmesini derlemek ancak bilim ve teknolojinin gölgesinde mümkündür” diyerek, etkinliğin toplum için hayırlı olmasını diledi.

Kıranlı, ayrıca, Bilim ve Teknoloji Bakanı, Milli Eğitim Bakanı ve YÖK Başkanına önemli hatırlatmalarda bulunarak, “Ülkemizde insana, bilgi ve teknolojiye yatırım yapılırken kaynaklarını öncelikle teknik eğitim ve öğretime ayırmalıdır. Meslek yüksek okulları teknik branşları teknoloji üniversitelerine dönüştürülmeli ve mezunlarına ‘teknolog’ unvanı verilmelidir” dedi.

Eğitim sisteminin mesleki ve teknik eğitimi öne çıkaracak şekilde yeniden düzenlenmesi gerektiğini vurgulayan Kıranlı, “Bu değişim, genç beyinlerin istihdam edilmesini sağlayacak ve ülkemizin bilim ve teknoloji alanında atılımlarını destekleyecektir” şeklinde konuştu.

Bilimin Altınordu'su Bilim Şenliği’nin, bilim ve teknolojinin önemini daha geniş kitlelere ulaştırarak, gençlerin bu alana yönelmesine katkı sağlaması bekleniyor. Tüm katılımcılara etkinlikte yer almaya davet eden Kıranlı, “Bilim ve teknolojiye yapılan her yatırım, ülkemizin geleceği için bir adımdır” diyerek sözlerini tamamladı.

Mehmet Emin Danış




Anahtar Kelimeler : Altınordu, Bilim, Şenliği, Başlıyor!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler